Heyelan riski olan köydeki 37 aile Suşehri'ne taşınacak

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Cevizli köyünde, heyelan riski altında afete uğrayan afetzede 37 aile Suşehri'ne taşınacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Cevizli köyünde, heyelan riski altında afete uğrayan afetzede 37 aile için Evini Yapana Yardım (EYY) adı altında Ankara Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından Suşehri'nde konutların yapımın başlanıldığı bildirildi.

Taşköprü Mahallesi jandarma yanındaki afet evlerinin bulunduğu alanda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral ve Belediye Başkanı Sedat Sel, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. Kaymakam Mehmet Demiral, ?İlçemize bağlı Cevizli köyünde heyelan riski olan ve burada yaşayan vatandaşlarımızın afete uğrayan afetzede konumunda 37 ailemiz, ilçemiz merkezindeki imar planında iskan alanı olan Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne tahsisli arsada inşaat çalışmaları başlamıştır. Devletimizin bu doğrultuda afetzede vatandaşlarımıza 2 yıl ödemesiz, faizsiz, 20 yıla yayılacak şekilde ödemelerin olduğu 40 bin TL kredi vererek 3+1 90 metrekare daireler yaparak vatandaşa verilecek. Vatandaşımız ödemeyi peşin yaparsa 32 bin TL'ye yeni evine kavuşmuş olacak. 3 katlı yapılacak yeni afet evlerinde her katta iki daire olacak ve vatandaşlarımız rahat ve huzurlu bir şekilde yeni yuvalarında kalacaklar.? dedi.

Kaymakam Demiral, çalışmalar kapsamında Yamaç ve Hödücek köylerinde de tespit edilen bazı ailelerin afet evlerine taşınacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber