Hükümetin zam teklifini beğenmeyen sendikalar iş bırakıyor

Amasya'da Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Birleşik Kamu İş Konfederasyon temsilcileri, hükümetin 3+3'lük zam teklifini beğenmeyerek, 23 Mayıs'ta bir günlük iş bırakma kararı aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu sözleşmede memurların adına dişe dokunur bir gelişme olmadığını kaydeden Türk Eğitim-Sen Amasya İl Başkanı Kamil Terzi, ?Hükümet 3+3'lük komik zam teklifinde ısrarcıdır. 1 puanlık artışa dahi yanaşmamaktadır. Yüzde 20'lik zam teklifimize, çok uzak olan bu teklif karşısında Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonları 23 Mayıs'ta Türkiye'de bir günlük iş bırakma eylemi kararı almışlardır. Bu teklif ilk önce Memur-Sen'e götürülmüş ancak Memur Sen iş bırakma eylemine cesaret edememiştir.? dedi.

Ekmek için iş bırakacaklarını ifade eden Terzi, "23 Mayıs'ta öğretmenler derse girmeyecek, hastaneler, postaneler, devlet daireleri hizmet üretmeyecekler, trenler hareket etmeyecek; kısacası Türkiye'de hayat duracaktır. Amacımız halkımızı mağdur etmek değildir, hakkımızı vermeyen hükümete gücümüzü göstermektir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber