Dünya dağ koşusu milli takım seçmeleri Murat Dağı'nda yapıldı

Haziran Ayında yapılacak olan "Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası" ve "Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu" için yapılan Milli Takım Seçmeleri Murat Dağı'nda gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gediz Kaymakamlığı ve Gediz Belediyesi öncülüğünde Murat Dağı'nın bin 450 metre yüksekliğindeki Kıcıroğlu Yaylası ile İkizce ve Araboğlu yaylaları arasında gerçekleştirilen Milli Takım seçmeleri, Genç Kızlar-Genç Erkekler ve Büyük Bayanlar-Büyük Erkekler "Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası" ile Yıldız Kızlar-Yıldız Erkekler "Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu" olmak üzere 6 kategoride yapıldı.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nun ev sahipliği yaptığı Milli Takım Seçmelerine Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Namık Yüksel, Gençlik Hizmetleri Kütahya İl Müdürü Sadık Ölçen, AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Evren Ünlü, Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen ile 41 ilden 191 sporcu, 46 yönetici ve antrenör katıldı.

Milli Takım seçmelerinde, Balkan Şampiyonası Genç Kızlar 4 bin metre koşusunda Çeşminaz Yılmaz birinci, Seyran Adanur ikinci, Funda Erdoğan üçüncü ve Esra Otlu dördüncü oldu. Balkan Şampiyonası Genç Erkekler 8 bin metre kategorisinde Suat Karabulak birinci, Ozan İşkey ikinci, Nurullah Atalay üçüncü ve Serkan Demir dördüncü oldu.

Balkan Şampiyonası Büyük Bayanlar 8 bin metre kategorisinde Yasemin Can birinci, Süheyla Adıyaman ikinci, Yağmur Tarhan üçüncü ve Fatma Hacıköylü dördüncü oldu.

Balkan Şampiyonası Büyük Erkekler 12 bin metre kategorisinde Mehmet Akkoyun birinci, Ercan Muslu ikinci, Emrah Akalın üçüncü ve Akif Kıtır dördüncü oldu.

Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kızlar 3 bin 800 metre kategorisinde ise Tuğba Erdal birinci, Gülşen Karataş ikinci ve Ekin Esra Kalır üçüncü olurken, Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Erkekler 4 bin metre kategorisinde Rıdvan Yılmaz birinci, Onur Aras ikinci ve Şehmuz Sarıhan üçüncülük elde ettiler.

Törenin ardından bir konuşma yapan Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçede ilk defa yapılan dağ koşusu organizasyonu için kaymakamlık ve belediye başkanlığı olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Murat Dağı'nın ileriki yarışlar için uygun olduğunu belirten Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, "Şu anda güzel bir otel projemiz var, kayak merkezi projemiz var. İnşallah bu projeleri biz burada yaptıktan sonra bu yarışmalar için daha uygun yer olacak. Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen sporcuları ilçemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduk. İleride bu yarışların daha büyüklerini ilçemizde yapmayı ümit ediyoruz. Bu açıdan Atletizm Federasyonu yetkililerinden buraya önem vermelerini arzuluyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ise, 2012 yeni sezonunda düzenlenen dağ koşuşu Türkiye seçmelerinin Gediz Murat Dağı'nda yapılmasının kendileri için büyük bir önem taşıdığını söyledi. Başkan Saraoğlu, "Yarışmada ödül kazanan, yarışmaya katkı sunan bütün yöneticilere başta Atletizm Federasyonu olmak üzere teşekkür ediyorum. Bu aynı zamanda Ege Bölgesi'nin en yüksek dağı olan Murat Dağı'nın tanıtımı için önemli bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese ve burada başarı kazanan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi.

Kaymakam Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Saraoğlu tarından Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Namık Yüksel ve antrenörlere el işi yöresel kilim hediye edilirken, Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel tarafından da Çorumluoğlu ile Saraoğlu'na teşekkür plaketi takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber