Elektromanyetik alan kursu, Fatih Üniversitesi'nde başlıyor

Elektromanyetik alan etkileşiminin genel halk sağlığı ve iş sağlığı açısından değerlendirilmesi kapsamında İtalya Endüstriyel Hijyen Birliği (AIDII), Fatih Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile 'Elektromanyetik Alan Maruziyeti' kursu düzenleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Okulu (OSHNET) eğitimcilerinden Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Arzu Fırlarer, 'Elektromanyetik Alan Maruziyeti' kursunun bu alana ilgi duyan herkese açık olduğunu ifade etti. Arzu Fırlarer, son yıllarda sıklıkla tartışılan cep telefonu, baz istasyonu, yüksek gerilim hattı, trafolar, evlerde ve işyerlerinde kullanılan tüm elektrik sistemlerden kaynaklı elektromanyetik alanların belli standart değerlerde çalıştığını ve bu konuda kamuoyunun son derece az bilgiye sahip olduğunu söyledi.

Özellikle kamuoyunda baz istasyonları ve cep telefonlarına yönelik kaygıların arttığına dikkat çeken Fırlarer, ?Elektromanyetik alanlar elektriğin olduğu her yerde bulunmaktadır. Etrafımızdaki tüm cihazlar belli bir standart değer ile elektromanyetik alan yayar ve bu kurallar çerçevesinde imal edilir ve uygulanırlar. Baz istasyonları gibi bilgisayar, televizyon ve buzdolabı dahil tüm elektrikli cihazlar da uluslararası kurallar ve standartlar çerçevesinde imal edilir ve kurulumu yapılır. Bunun için elektromanyetik alanlardan korkmamamız, hayatımızın bir parçası olan bu cihazlardan çekinmememiz gerekmektedir. Diğer yandan şehir merkezlerinde yaşam alanlarına çok yakın bulunan Yüksek Gerilim Hatları ve trafolar özellikle çocuklar ve yaşlılar için büyük risk oluşturmaktadır. Bu bölgelerde yaşayanların alması gereken önlemler ve yasal olarak yapılması gerekenler düzenlediğimiz kurs kapsamında detaylıca dile getirilecek.? diye konuştu.

Arzu Fırlarer, 'Uluslararası Elektromanyetik Alan Maruziyet Okulu' kapsamında ulusal ve uluslararası standartlar, ölçüm yöntemleri ve ölçüm cihazları, biyolojik etkilerinin tartışılacağı kursun bu alana ilgi duyan ve merak eden herkese açık olduğunu belirterek, ?Kurs, 23-25 Mayıs tarihlerinde Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenecek. Programda elektromanyetik alanların ölçümlendirme yöntemlerinin yanı sıra etkileşimin en fazla olduğu işyerlerinde Elektromanyetik Alan risk değerlendirmesinin nasıl yapılması gerektiğine geniş yer verilecek.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber