Diyarbakır'da şehit olan polis memuru için tören düzenlendi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş'un Şenyayla ilçeleri arasında, top atışı sırasında namludan çıkmayan merminin patlaması sonucu şehit olan özel harekat polisi Akın Bayram için tören düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Hava Filo'daki törene Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, polis ve askeri erkan ile şehidin ailesi katıldı. Törenin en dikkat çeken ismi, şehidin henüz 40 gün önce dünyaya gelen Yiğit Efe isimli bebeği oldu.

Şehidin eşi ve kardeşi polislerin yardımı ile ayakta durmaya çalıştı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, teşkilatlarının acı bir gün daha yaşadığını söyledi. Vatan uğruna hiç düşünmeden canını feda edenlerin vatan ve din sevgisinin her şeyin üstünde olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Sağlam, ?Bilinmelidir ki birlik ve beraberliği bozmaya çalışanlara karşı kararlı mücadelemiz devam edecektir.? dedi.

Törende şehit Bayram için dualar okundu. Ardından tören mangası tabutu omuzlayıp helikoptere götürürken bir ilk yaşandı. Resmiyette tören mangası tarafından helikoptere konulması gereken şehidin tabutu, tören alanındaki özel harekat polislerince helikoptere taşındı.

Helikopterin havalanmasıyla selam duran polisler gözyaşlarına hâkim olamadı. Şehidin cenazesi uçakla Ankara'ya oradan da memleketi Ordu'ya gönderilmek üzere helikopterle Diyarbakır Havaalanı'na götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber