Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin: Taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Toplu Sözleşme görüşmelerinde memurlar için hükümete sundukları taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, hükümet ile yürütülen Toplu Sözleşme görüşmelerinde bu güne kadar kendilerini memnun edecek bir gelişme oluşmadığını belirterek taleplerinde ısrarcı olduklarını vurguladı. Ana taleplerine bir cevap gelmemesinin Toplu Sözleşmelerde hayal kırıklığı anlamına geleceğini ifade eden Çetin, ?Bölük pörçük, ufak tefek kazanımları kazanım olarak sunmak hiçbir kamu çalışanını mutlu etmemekte, tatminkar bulunmamaktadır. Türkiye Kamu Sen Toplu Sözleşme masasına olan saygısını, iş bırakma tarihini 23 Mayıs olarak ilan ederek göstermiştir. Bu tarihten sonra yetkili konfederasyon ve sendikalar kamu görevlileri hakem kuruluna başvuracaktır. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu esas olarak Hükümetin kontrolünde bir kuruldur. 23 Mayıs tarihinde yapacağımız, iş bırakma eylemi, doğrudan doğruya Hükümetin iradesini değiştirmeye yönelik olacaktır.? dedi.

23 Mayıs iş bırakma eyleminde tek muhataplarının hükümet olduğunu söyleyen Turgay Çetin, 11 Hakem Kurulu Üyesinin 6'sının hükümetin iradesi ile karar verecek şekilde ayarlandığını iddia etti.

Bu sebeple bu iradeyi memurlar ve emekliler lehine değiştirmenin mümkün olabileceğini, ancak bazı sendikaların bu eyleme katılma cesaretini gösteremeyeceklerini ifade eden Çetin sözleri şöyle sürdürdü:

?Bizzat Genel Başkanımız İsmail Koncuk'un giderek eylem birliği teklif ettiği bu sarı sendika yine bizi şaşırtamamış, iş bırakma eyleminden kaçarak masada memurların elini güçlendirme yolunu seçememiştir.Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimize cevap bulabilmemiz halinde, iş bırakma eyleminden vazgeçilebileceğini açıklamıştık. Ancak, bugüne kadar ana taleplerimize olumlu bir cevap verilmemiştir. Hükümet 3+3 lük komik zam teklifinde ısrarcıdır. 1 puanlık artışa dahi yanaşmamaktadır. Yüzde 20'lik zam teklifimize, çok uzak olan, bu tekliflerin kabulü kamu çalışanlarını satmakla eş değerdir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber