SYDV, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ?beyaz diş' projesi başlattı

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) fakir ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının diş sağlığı için ?beyaz diş' projesi başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali İrfan Balkanlıoğlu, vakıf olarak sosyal adaleti pekiştirici, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik edici birçok projeye imza attıklarını söyledi. Yardıma muhtaç ailelerin öğrenci çocuklarının diş sağlığı için ?beyaz diş ? projesi başlattıklarını ifade eden Balkanlıoğlu, ?Yoksul ve muhtaç ailelerin öğrencilerinin dişlerini fırçalama alışkanlığı kazanması ve sağlıklı dişlere kavuşmaları için başlatılan projemiz Türkiye'de örnek bir projedir. Proje sayesinde bin 128 ailenin çocukları küçük yaşlardan itibaren fırçalama alışkanlığı kazanarak daha sağlıklı dişlere kavuşacak." dedi.

Hayatta en önemli şeyin sağlık olduğunu belirten Balkanlıoğlu, öğrencilere diş fırçalama alışkanlığı kazandırılıp, sağlıklı dişlere sahip olmalarını hedeflediklerini kaydetti. Balkanlıoğlu, ?Diş fırçalamak, dişlerin çürümesini engeller. Erken yaşta çocuklarımızın dişleri çürümektedir. Diş sağlığı sadece dişlerimizi etkilememektedir. Uzmanların ifadesine göre; Sağlıksız dişler iç organlarımıza kadar etkilemektedir. Sinirleri etkileyip, kalp rahatsızlıklarını ve romatizmal hastalıkları dahi tetiklemektedir.? diye konuştu.

SYDV Müdürü Süleyman Arı da proje kapsamında planlama yaptıklarını önümüzdeki haftadan itibaren diş fırçası ve macunu dağıtımına başlayacaklarını söyledi.

Süleyman Arı, öte yandan SYDV olarak yardım alan engelli aileleri 5 yıldızlı Korel Termal Otel'de ağırladıklarını belirtti. Engellilerin otelde termal sulardan faydalandırıldıklarını ifade eden Arı, ?Engellilerimizin hayatlarını daha rahat ve güzel geçirmeleri için SYDV olarak gerekli tüm yardımların yapıyoruz. ?Engelleri kaldıralım' projesiyle engelli vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ederek, her türlü desteği sağlıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber