Konyalı robotlar Türkiye birincisi oldu

Konya Adil Karaağaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ankara'da düzenlenen 'Deprem' temalı, üniversite ve lise katılımlı 6. Robot Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) işbirliğiyle düzenlenen ve depremi konu alan robot yarışmalarının altıncısı, Ankara Başkent Spor Salonu'nda yapıldı. 'Deprem Temalı Üniversite ve Lise Katılımlı 6. Robot Yarışması' adıyla yapılan ve 2 gün süren robot yarışmalarında, Türkiye'nin değişik illerinden 112 lise ve 13 üniversite 805 ekip, 'Mini Sumo, Sumo, Çizgi İzleyen ve Temalı' olmak üzere, dört dalda düzenlenen yarışmada birinci olmak için mücadele etti.

Konya Adil Karaağaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin elektrik öğretmeni Ramazan Topuz ile öğrenciler Mehmet Çiylez ve Sinan Cansever'den oluşan yarışma ekibi, 'KoVan' isimli robotlarıyla 'Temalı' kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Yarışmanın, Mini Sumo kategorisinde yarışan Adil Karaağaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Endüstriyel Otomasyon Tek Öğretmeni İbrahim Apa ile öğrencilerden Mustafa Coplan ile Selman Kızkayası'ndan oluşan ikinci ekip de 'Acar' isimli robotlarıyla Türkiye 3.'sü oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber