Zam pazarlığına sendika tepkisi: Dağ fare doğurdu

Demokratik Eğitimciler Sendikası Erzurum İl Başkanı Zülfikar Kotanlı, hükümetin 2012 yılı için yüzde 3,5 + 4 oranındaki maaş zammı teklifini hayal kırıklığı ile karşıladıklarını belirterek, ?Dağ fare doğurdu.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kotanlı, ?Hükümet bugün teklif ettiği zammı ocak ayında zaten verecekti, altı ay bekletmenin mantığı izah edilemez. Kamu çalışanlarının cebindeki üç kuruşu yapılan zamlarla geri alıp tekrar memura zam verdim mantığı doğru bir mantık değildir. Kamu görevlilerinin adaletli bir maaş artışı beklentisi ve adaletli bir ücret politikası talebi her geçen gün artmaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının adaletli bir maaş anlayışı ile kamu çalışanlarının durumunu hakem heyetine gitmeden adaletli bir şekle getirmesini beklemekteyiz.? diye konuştu.

Aileleriyle ve emeklileriyle birlikte 20 milyonu bulan memurların zorunlu ve vazgeçilmez ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını analatan Zülfikar Kotanlı, bu sebeple yüzde 20 civarındaki zam taleplerinin gerçekçi olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber