'Badem Kabuğu Soyma ve Kırma Entegre Tesisi' projesi kabul gördü

Mersin'in Gülnar ilçesinde Badem Üreticilerini Destekleme Derneği tarafından hazırlanan 'Badem Kabuğu Soyma ve Kırma Entegre Tesisi' projesi kabul gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek Başkanı Ali Kozak, "Badem üreticilerini Destekleme Derneği olarak, 43 üyemiz, 478 adet badem bahçemiz var. Proje kapsamında yeşil kabuk soyma makinesi kurulduğunda her üretici makine almak zorunda kalmayacak, daha az zamanda daha az maliyetle ürününün kabuğunu soydurabilecek. Tüm ürünler bir merkezde işleneceğinden çıkarılan yeşil kabuklar kurutularak, alternatif yakacak olarak ekonomiye kazandırılacaktır. Kurutulan bademlerin şu anda çok azı düşük fiyatla pazarlanabilmektedir. Ancak proje kapsamında badem kabuğu kırma makinesi kurulduğunda; bademler çerez fabrikalarına değeri üzerinden pazarlanabilecek." dedi.

Kırılan sert kabukların da alternatif yakacak olarak ekonomiye kazandırılacağını belirten Kozak, proje hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Projenin kabul törenine, Kaymakam Tekin Dündar, Belediye Başkanı Ahmet Günel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Çetin, Ziraat Odası Başkanı Emiş Işık, Dernek Yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber