Borusan'dan eğitim ve ibadete 6 milyon TL'lik çifte yatırım

Borusan'ın Gemlik'te inşa edeceği 24 derslikli ortaokul ve Kocabıyık ailesinin yapımını üstlendiği cami ile ilgili protokoller Bursa Valiliği'nde imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Protokole göre Borusan Holding, Gemlik'te ?Borusan Ortaokulu' adını taşıyacak olan 24 derslikli bir okul, Kocabıyık ailesi de bir cami yaptıracak.

Protokol törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Borusan Holding İcra Kurulu üyeleri Bülent Demircioğlu ve Mehmet Betil katıldı.

?BU HİZMETLER BİZİM ÜLKEMİZE BORCUMUZ?

Törene Eşi Nurhan Kocabıyık ile gelen Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, yaptıkları hizmetleri, kendilerine bu kadar zenginlik bahşeden ülkelerine bor olarak gördüklerini söyledi. Asım Kocabıyık, 1972 yılında Gemlikte aldıkları arsada 1976 yılında ilk üretimlerini yaptıklarını belirterek, ?O tarihte Gemlik'in nüfusu 17 bin idi. Ancak şimdi 100 bin olunca Bursa Valisi ve Gemlik Belediye Başkanı ilçede bulunan bir ortaokulun kifayetsiz kaldığını, yıkılacak caminin yerine yeni bir camiye ihtiyaç duyduklarını beyan ettiler. Biz de Borusan Holding olarak bir okul yaptırmayı, ben de Kocabıyık ailesi adına bir cami yapımını üstlendim.? dedi.

Ölümsüzler kervanına bir altın halkanın daha eklendiğine dikkat çeken Vali Şahabettin Harput ise ?Ülkemizin sanayileşmesinde, büyümesinde önemli yeri olan Borusan Holding yaptığı hizmetlerine bugün iki yeni hizmeti eklemek üzere buraya geldiler. Ben kendilerini kutluyorum. Kocabıyık, Gemlik'in hamisi gibi oldu.? şeklinde konuştu.

?GEMLİK BORUSAN ORTAOKULU?

Gemlik Osmaniye Mahallesi'nde Borusan Holding tarafından 24 derslikli ortaokul binası anahtar teslimi inşa edilecek. Kullanma hakkı Bursa Valiliği tüzel kişiliğine devredilecek olan okulun hafriyat, temel atma ve reglaj işleri Gemlik Belediyesi tarafından yapılacak. Okulda, 24 derslik, 3 adet laboratuvar, kapalı spor salonu, idari birimler, bahçesinde basketbol, voleybol ve küçük futbol sahası yer alacak. 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete sunulması planlanan okulun yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

Kocabıyık ailesi tarafından Gemlik ilçesine İstanbul Fındıklı'da bulunan Osmanlı eseri Nusretiye Camisi'nin bir benzerini yaptıracak. Nusretiye Camisi'ni çok seven Asım Kocabıyık'ın önderliğinde yapılacak caminin yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber