36 ülke okullarda süt dağıtıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulusal Süt Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özder, Okul Sütü Projesini dünyada 36 ülkenin uyguladığına dikkati çekti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulusal Süt Konseyi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü himayelerinde, Pınar Süt ve Ziraat Bankası'nın sponsorluğundaki ''Ulusal Süt Zirvesi 2012-Süt ve Süt Endüstrisi Konferansı'', Çeşme'de başladı.

Ulusal Süt Konseyi Başkan Yardımcısı ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Özder, Okul Sütü Projesi'nin 36 ülkede uygulandığını, Tayland'da üretilen sütün yüzde 25'inin okullarda dağıtıldığını belirterek, ''Türkiye'de üretilen sütün yüzde 5 ile 7'si okullarda dağıtılacak. Bu gözardı edilmemeli'' dedi.

Ulusal Süt Konseyi olarak Okul Sütü Projesi'ni desteklediklerini, ''gençlerin sağlıklı gelişimi ile düzenli tüketim alışkanlığına sahip olmalarının'' konseyin temel hedefleri arasında bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özder, hedefleri arasında süt üretiminde istikrarın sağlanmasının da yer aldığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber