Antalya Valisi Altıparmak, şehit ailesini ziyaret etti

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Hatay'ın Dörtyol kırsalında 5 gün önce şehit düşen ve cenazesi Kütahya'da toprağa verilen Teğmen Ahmet Tarım'ın Alanya'da yaşayan annesi, ağabeyi ve yakınlarını ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Altıparmak, Şehit Teğmen Tarım'ın ağabeyi Bülent Tarım'ı Şekerhane Mahallesi Gücüoğlu Sokak'ta bulunan evinde ziyaret etti. Taziye çadırındaki duanın ardından eve çıkan Vali Altıparmak, anne Nevin Tarım'a başsağlığı diledi. Şehit anneliğinin herkese nasip olmadığını belirten Vali Altıparmak, ?Allah sabır versin. Bunun ayrı bir manevi kıymeti var. Sizi çok iyi gördüm.? diyerek teselli etti.

Şehit annesi Nevin Tarım da bu kadar ayakta kalabileceğini tahmin edemediğini, Allah'ın güç verdiğini, oğlunun gücünün kendisine geçtiğini dile getirdi. Şu anda kendisini rüyada zannettiğini dile getiren anne Tarım, ''Bu kadar ayakta kalabileceğimi biri söylese asla inanmazdım. Nasıl dayandım, nasıl ayakta kaldım hiç bilemiyorum. Bu Allah tarafından bana verilen bir güç. Oğlumun gücü bana geçti. Türkiye bana çok destek verdi. Yoksa bu acıya imkan yok katlanılmaz.? diye konuştu.

Oğlu şehit olmadan önce ziyaretine gitmeye hazırlandığını belirten anne Tarım, oğlunun kendisini arayarak, 'anneciğim evime ilk misafir olarak seni istiyorum.' diye telefon konuşmalarını aktardı. Üstünde bulunan hırkayı oğlunun aldığını kaydeden Nevin Tarım, "Bunu giyip oğlumu kucaklamak istedim. Hazırlanmış yani resmen hazırlanmış benim çocuğum. Çocuğunun kız olduğunu geçen hafta öğrendi. 'İnternetten bakıyorum anneciğim, adı Hayal' dedi. Çocuğu onu hayal edecek. Bunların hepsi çok anlamlı. Durdukça aklıma geliyor. Aklıma gelmeyen çok şey vardır. Aklıma geleni hemen kalkıp çocuklarıma anlatıyorum.'' şeklinde düşüncelerini ve telefon konuşmalarını Vali Altıparmak'a aktardı.

Çocuğunun yüzünü görünceye kadar oğlunun şehit olduğuna inanamadığını dile getiren anne Tarım, "Yüzünü görünceye kadar, 'Değildir. Ahmet değildir, belki değildir, ne olur değildir.' diyordum yüzüne baktım Ahmet'miş." şeklinde konuştu.

Vali Altıparmak şehit evinden ayrıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Altıparmak, ?Şehidimiz Kütahya'da defnedildi. Maalesef teröre kurban verdiğimiz, yeni bir yiğidimiz, yeni bir gencimiz. Biz annesinin metanetini, ailesinin metanetini görünce hakikaten çok mutlu olduk. Bir şey söylemek çok zor. Milletimizin başı sağ olsun. Ailesine, milletimize Allah sabır versin.'' dedi.

Vali Altıparmak'a Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber