2. Merkez Efendi Geleneksel Tıp Festivali başladı

Denizli Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi'nin birlikte organize ettiği 2. Merkez Efendi Geleneksel Tıp Festivali başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşadığı dönemin tıp bilimi dehası kabul edilen Merkez Efendi'yi ve oluşturduğu değerleri yeni nesillere tanıtmak için Denizli Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi'nin birlikte organize ettiği festival 3 gün sürecek.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)'nin, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek akademik toplantılar ile destek verdiği festivalde çeşitli etkinlik yer alacak. Geçen yıl ilki yapılan ve büyük beğeni kazanan festivalin açılışı, halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı konseriyle yapıldı. Konsere gelen Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı yaptıkları konuşmalarda, Merkez Efendi ve gerçekleştirilen festivalin önemine değindi.

Festivale, akademik açıdan katkı koymaktan son derece mutlu olduklarını dile getiren Rektör Bağcı'nın ardından konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da ana vatanı Avrupa olan Türkiye dahil 7 bin bitkinin bulunduğunu söyledi. Türkiye'de 3 bin 500'den fazla endemik bitkinin yetiştiğini belirten Aydın, ''Endemik bitkilerin birçoğu Türkiye'de yetişiyor. Bu bitkilerin birçoğu yıllar yılı sağlık sektöründe kullanılmış. Bu bitkileri en etkili bir şekilde kullanan, en büyük değerlerimizden bir tanesi Merkez Efendi. Onun için ona sahip çıkmak boynumuzun borcu.'' dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da Merkez Efendi'nin Denizli'de doğduğunu, ilköğretiminin ardından Bursa ve İstanbul'a gittiğini, sonrasında da Manisa'da görev yaptığını belirterek, Merkez Efendi'nin Denizli'nin önemli değerlerinden biri olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen festivalin yoğun ilgi gördüğünü hatırlatan Başkan Zolan, ?Kendi değerlerimize sahip çıkma konusunda inanılmaz bir hassasiyet gösteriyoruz. O değerlerden biri de Merkez Efendi. Burada amacımız, dönemin tıp bilimi dehası Merkez Efendi'yi tüm nesillere tanıtmak ve değerlerinin nesiller boyu bilinmesine vesile olmaktır. Bu festivalin başlamasına katkısı büyük olan Milletvekilimiz Sayın Nihat Zeybekci'ye teşekkürü bir borç biliyorum.? diye konuştu.

Vali Demir de yaptığı konuşmada, bir milletin kendi kahramanlarına sahip çıktığı müddetçe dünyada söz sahibi olabileceğini ifade etti. Merkez Efendi'ye sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Demir, bir ülkenin, milletin geleceğine yön veren insanların daima hatırlanması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, konsere gelen vatandaşlara mesir macunu dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber