Belediyelerin katı atık bertaraf tesisi çalışmaları sürüyor

Bursa'da Mustafakemalpaşa, Yalıntaş, Tatkavaklı, Tepecik, Ovaazatlı, Yeşilova ve Çeltikçi belediyelerinin katılımıyla kurulan Mustafakemalpaşa Belediyeleri Hizmet Birliği, katı atık bertaraf tesisi için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl kurulan Hizmet Birliği'nin üyeleri, Mustafakemalpaşa Belediyesi toplantı salonunda bir araya geldi. Görüşmede, katı atık bertaraf tesisi yapımıyla ilgili çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıya, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Yalıntaş Belediye Başkanı Mahmut Ertuğrul, Yeşilova Belediye Başkanı İbrahim Tan, Mustafakemalpaşa Belediye Meclis Üyeleri Engin Sökmen, Fatih Şengül, İsmail Gürses ve Yaşar Köstereli, Tatkavaklı Belediye Meclis Üyesi Ali Acar, Mustafakemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Vekili Sedat Sevim, Belediye çevre mühendisi Ayşenur Ciğeroğlu, Ortem firmasından inşaat ve çevre mühendisi Dr. Haluk Doğu ile Çevre Mühendisi Elif Şen katıldı.

Toplantıda bir sunum yapan çevre mühendisi Elif Şen, 'Entegre Kentsel Katı Atık Yönetimi Yaklaşımı' konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Alternatif çözümlerin de konuşulduğu toplantıda; atık yönetimi, entegre katı atık yönetimi (ekay), ekay-belediye ilişkisi ile ilgili mevzuat, atıkların kaynağında ayrılması, atıkların toplanması taşınması, geri kazanım, bertaraf ve ekay tesisleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber