Öğrenciler, yurtlarına yapılan saldırının yaralarını sarmaya çalışıyor

Terör örgütü PKK yandaşları, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu'na dün gece bombalı saldırı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çoğunluğu köylerden gelip şehir merkezinde okuyan öğrencilerin yer aldığı pansiyona saldıran örgüt yandaşları, pansiyonun girişi kapısı ve yemekhane camlarını yerle bir etti. Yaklaşık 150 öğrencinin yatılı kaldığı pansiyona saldırı dün gece 22.00 sıralarında gerçekleşti. Gece olayın etkisiyle şiddetle bir patlama gerçekleşti. Patlamanın ardından Diyarbakır polisi alarma geçti. Olaydan bir gün önce de pansiyona yakın Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na molotof atılmıştı.

Şehitlik tarafından geldiği tahmin edilen saldırganların peşine düşen polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Bölgede yer alan güvenlik kameralarını inceleyen emniyet güçleri, sokak sokak örgüt yandaşlarını aradı.

Daha önce de Bağlar ilçesi Batıkent civarında bulunan erkek yetişme yurduna, gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce parça tesirli, el yapımı iki bomba atılmıştı. Terör örgütü yandaşı 2 kişinin Koşuyolu Parkı tarafından Yunus Emre İlköğretim Okulu bahçesine girdikleri, buradan da öğrenci yurduna bomba attıktan sonra kaçtıkları belirlenmişti. Yenişehir İmam Hatip Öğrenci Pansiyonu'na da saldırı düzenlenmiş, sivil toplum kuruluşları olaya tepki göstermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber