Dr. Miyazaki'nin adı, Ahmet Ulusoy Liseleri biyoloji laboratuvarına verildi

Atlantik Eğitim Kurumları Ahmet Ulusoy Liseleri'nde ?Asya Festivali' düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD), Japonya Büyükelçiliği, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın da destek verdiği ?Asya Festivali' etkinliğine Ahmet Ulusoy Liseleri ev sahipliği yaptı. Japonya Büyükelçiliği görevlileri, HÜRSİAD yöneticileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda, Japonya Büyükelçiliği'nde görevli Kültür Ataşesi Shigeru Kıkuma, Türk-Japon ilişkilerinin tarihi seyri hakkında bir sunum yaptı.

Japonya Büyükelçiliği Kültür ve Basın Ataşeliği'nde görevli Ayşem Dündar da Japonya'daki üniversite burslarıyla ilgili öğrencilere bilgi verdi. Sunumların ardından, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Ankara Temsilcisi Malatya eski Milletvekili Mehmet Şahin ile Japon görevliler, isteyen öğrencilerin isimlerini Japonca ve hat yazısıyla özel kağıtlara yazdı.

Etkinliğe, Van depreminde hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki de katıldı. Davetliler, Japon kültürünü yansıtan yemekler, giysiler, oyuncaklar, bitkiler ve Türk-Japon dostluğunu anlatan fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi. Okul Müdürü Hayri Avar, Keiko Miyazaki'ye sergi hakkında bilgi verdi.

Atsushi Miyazaki'nin adının verildiği biyoloji laboratuvarının açılış kurdelesini, Keiko Miyazaki kesti. Laboratuvarı gezen Miyazaki, çok mutlu olduğunu belirterek, ?Oğlum da görseydi çok mutlu olurdu. Bizi gördüğünü de düşünüyorum.? dedi. Keiko Miyazaki'nin, konuşurken duygulandığı gözlendi.

Atlantik Eğitim Kurumları Ahmet Ulusoy Liseleri Müdürü Hayri Avar da tarihten gelen güçlü Japon-Türk dostluğuna katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Japonya'yı ve Japon kültürünü öğrencilerine tanıtmayı da amaçladıklarını dile getiren Avar, Dr. Atsushi Miyazaki'nin adının laboratuvarlarında yaşayacak olmasının memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber