Manavgat'ta öğretmenler iş bıraktı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Eğitim-İş'e bağlı öğretmenler bir günlük iş bırakma grevi yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Eğitim-İş'e bağlı öğretmenler bir günlük iş bırakma grevi yaptı. Eğitim İş Sendikası'nın Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı iş bırakma eylemine CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk destek verdi.

Manavgat Şube Başkanı Neriman Çakar, yaptığı basın açıklamasında hükümetin, memura yüzde 3,5 maaş artışı teklifinin memurla alay etmek anlamına geldiğini söyledi. Milletvekillerine maaş artışının bir gün içinde yüzde 40'lık artışla Meclis'ten bir günde geçtiğini belirten Çakar, memurlara maaş artışında 6 aydır bir türlü düzenleme yapılamadığını ifade etti.

Çakar, maaş artışının yüzde 3,5 değil, yüzde 25 olması gerektiğine inandıklarını kaydetti. Çakar, "AKP hükümeti ülke ekonomisindeki ekonomik büyümeyi öve öve anlatıyor. Ülkedeki ekonomik büyüme gelirleri niçin memura yansımıyor o zaman? Ülkede ekonomik büyüme varsa o zaman hükümet memurunun maaşını da ekonomik büyüme şartlarına göre yapmalı. Yunanistan'a göre yapmamalı." dedi.

Eğitim İş Sendikası üyesi öğretmenler hep bir ağızdan 'Gün gelecek devran dönecek AKP hükümeti halka hesap verecek', 'Memurun hakkını yiyen AKP hükümeti istifa' ve 'Emekçiyiz, haklıyız hakkımızı söke söke alacağız' diyerek slogan attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber