BBP'den grevdeki memur sendikalarına destek ziyareti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,

grevdeki Memur-Sen ve Kamu-Sen heyetlerine destek ziyaretinde bulundu. Destici'ye genel başkan yardımcıları Ahmet Gürhan, Metin Gündoğdu ve YİK Üyesi Hakkı Öznur da eşlik etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen'in, Ankara Kızılay'daki eylem merkezinde Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile bir araya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, memurların her türlü fedakarlığı yaptığını söyledi. Destici, hükümetin toplu görüşmelerdeki yaklaşımını kınadı.

Destici, şu ifadeleri kullandı: ?Hükümet, ekonomide pembe tablo çiziyor. Çin'den sonra en büyük rakamlarına imza attığımızı açıklıyor. Eğer, ekonomi gerçekten de dedikleri gibi iyi gidiyorsa bundan memurlarımızın ve diğer çalışanlarımızın da istifade etmesi gerekmiyor mu? Bugün, demokratikleşme alanında bir takım ilerlemelerin sağlandığından bahsediliyorsa bunda referandumdan çıkan ?evet'lerin çok büyük katkısı vardı. Başta Memur-Sen mensupları olmak üzere çalışanlarımız referandumda ?evet'e tam destek vermişlerdir. Bu katkıyı sağlayan memurlarımıza ve diğer çalışanlarımıza ?sadaka zamları' teklif edilmesini kınıyoruz.?

"KILIÇDAROĞLU BİZE SALDIRARAK GÜNDEMİ SAPTIRIYOR"

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, ?CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu memur mücadelesine destek vereceğine, bize saldırarak gündemi saptırıyor." dedi. Gündoğdu, toplu sözleşme masasında hükümetin sunduğu rakamların "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu memurların ve diğer çalışanların haklı mücadelelerine en büyük desteği veren bir lider olduğunu ve şimdiki genel başkan Mustafa Destici'nin de bu kesimlere her türlü desteği verdiğini hatırlatan Gündoğdu, BBP heyetinin ziyaretinin kendilerine güç ve moral verdiğini sözlerine ekledi.

Memur-Sen'den sonra Kamu-Sen yetkililerini de sendika genel merkezinde ziyaret eden Destici, burada da memurların haklı direnişlerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve diğer yetkilileri de BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile başkanlık ettiği BBP heyetine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Koncuk, Kızılay yürüyüşleri sırasında yollarını kesen polisin kendilerine karşı aşırı güç uyguladığını, bazı arkadaşlarının acil servislik olduğunu belirterek, ?Bizim polise mukavemet etmek gibi bir niyetimiz yoktu. Sadece demokratik hakkımızı kullanmak istedik. Ancak ve maalesef böyle bir sonuçla karşılaştık. Polisler bizim evlatlarımızdır. Diliyorum, hükümet baskısı ile aynı yanlışı tekrarlamazlar.? ifadesini kullandı. Gösterilerde biber gazından etkilenen Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk yaşanan gerginlikten hükümeti sorumlu tuttu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber