İsmail Koncuk da, gazdan etkilenenler arasında.../ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 06:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile memurun 21 gün süren zam pazarlığından sonuç çıkmadı. Hükümetin son turda teklifi yüzde 3.5+4'e çıkarmasını yetersiz bulan memurlar dün eylem yaptı. Tren seferlerinde aksama yaşanırken, öğretmenler ve doktorlar da iş bıraktı. KESK, Kamu-Sen, Birleşik-Kamu İş ile Memur-Sen'e Bağlı Eğitim-Bir-Sen'in organize ettiği eyleme 700 bine yakın üye katıldı. Ankara'da doktorlar deli gömleği giyerek eylem yaptı. Diyarbakır, Ankara ve Antalya'daki eylemlere polis müdahale etti. Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk gazdan etkilendi.

10 BİN MEMUR BEYAZIT'A YÜRÜDÜ

İstanbul'da KESK'e bağlı sendikalar Çapa Tıp Fakültesi önünde toplanıp, Beyazıt Meydanı'na yürüdü. Sendikalara bazı siyasi partiler de destek verdi. Sayıları 10 bini bulan yürüyüşçüler Millet Caddesini trafiğe kapattı. Yürüyüş polis kontrolünde yapılırken, sık sık hükümet aleyhinde sloganlar atıldı.Beyazıt Meydanı'daki eylem saat 15.30'da olaysız bir şekilde sona erdi.

Öte yandan Sütlüce'deki Ak Parti il binası önünde toplanan Memur - Sen'e bağlı Eğitim Bir - Sen, Birlik Haber - Sen, Sağlık - Sen üyesi yaklaşık 300 memur da, hükümetin zam teklifini protesto etti. Eylem nedeniyle çevik kuvvet, il binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Türk Kamu-Sen üyesi yaklaşık 4 bin kişi de saat 12.00'de Taksim Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, "Yılmayız kazanacağız", "Öğretmen şahsiyet sahibidir", "Hak adalet dediniz, hakkımızı yediniz" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

ANKARA'DA 4 AYRI NOKTADA EYLEM

Ankara'da 4 farklı konfederasyon 4 ayrı noktada eylem yaptı. KESK kendisine bağlı 11 sendikasıyla birlikte, Kolej'de toplanarak, Kızılay Meydanı'na yürüdü.

"ACEMİ POLİSE RASTLADIK"

Ankara'daki eylemde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve diğer sendika yöneticileri de biber gazından etkilendi. Bir polis memurunun biber gazını gözüne sıktığını iddia eden Koncuk, ismini tespit edebilirse söz konusu polis hakkında şikâyette bulunacağını belirtti. Koncuk, daha sonra konfederasyon genel merkezi önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Eylemcilerin slogan atması üzerine Koncuk, ?Gazı da yedik. Lüzumsuz bir gerginlik yaşadık. Acemi bir polise rastladık, hemen gaz sıktı. Emin olun bu gazlar, bu coplar Türkiye Kamu-Sen'i deviremez ama hükümet şunu bilsin istediğimizi ya alacağız ya alacağız? dedi

5 bin kişilik gruba DİSK, ÖDP, Halkevleri, TMMOB, Türk Tabibler Birliği gibi işçi sendikaları, meslek örgütleri ve partiler de destek verdi.

KAMU-SEN de 11 hizmet kolundaki sendikasıyla birlikte, eylem yapan bir başka konferedasyon. Onlarda Sıhhiye'deki Abdi İpekçi Parkı'nda toplandılar. Bu konfederasyona da 5 bin kişilik katılım olduğu belirtildi.

DOKTORLAR DELİ GÖMLEĞİ GİYDİ

Ankara'daki hastanelerde acil servisler dışındaki ünitelerde hizmet verilmezken, doktorlar ve sağlık çalışanları da iş bırakarak eylem yaptı. Hastane bahçelerinde toplanan sağlık çalışanları, 'Sağlık Haktır' yazılı pankartı açıp, hükümet aleyhine slogan attı. Deli gömleği giyen doktorlar, 'Başbakanın 3,5+4 zammı memuru delirtti' pankartlarını boyunlarına asmaları dikkat çekti.

Bu arada bir grup memur, GMK Bulvarı'nı yaklaşık bir saat boyunca trafiğe kapatırken, Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen üyeleri de Güvenpark'ta oturma eylemi yaptı. 'Elektriğe yüzde 19, memura yüzde 3,5 -4 zam', 'Vermezsen ek ödeme, kapıma da gelme', 'Bedava kitaptan sonra bedava öğretmen projesine de start verildi' yazılı pankartlar açan grup, hükümet aleyhine slogan attı.

Bir grup öğrentmen de Güvenpark'ta toplanıp, Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. Bakanlık önünde eylem yapan öğretmenler, hükümet ve Bakan aleyhine sloganlar attı. Birçok sivil toplum örgütü de Kolej Kavşağı'nda toplanıp, Kızılay'a yürüdü. Kızılay girişinde kurulan polis parikatlarına kadar yürüyen memurlar, daha sonra Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapatarak eylem yaptı. Memurlara çok sayıda sivil toplum örgütü ile siyasi parti de destek verdi. Ankara'da birçok kamu-kurum ve kuruluşun grişine de 'Bu işyerinde grev vardır' pankartları asıldı.

35 bin üyeli Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu da Kızılay da 500 kişilik grupla eylem yaptı.Memur-Sen olarak konfederasyon olarak 'resmen' katılmazken, eylemi kendisine bağlı Eğitim-Bir-Sen yaptı. Ancak hem Memur-Sen yönetimi HAK-İŞ Konfederasyonu eyleme destek verdi.

Eğitim-Bir-Sen de yine Kızılay Meydanı'ndaki Güven Park'ta oturma eylemi şeklinde gerçekleştirdi. Burada da oturma eylemi yaptı.

MERSİN'DE ARBEDE: 10 YARALI

Memurların iş bırakma eyleminde Türk Kamu-Sen üyesi yaklaşık bin kişi, Ak Parti Akdeniz İlçe binasına yürümek isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı. Biber gazı ve cop kullanan polislerle kendilerine sopalarla karşılık veren memurlar arasında arbede yaşandı, 3'ü polis, 10 kişi yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber