24 Mayıs 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de Silikon Vadisi'nde Google ve Facebook genel merkezlerini ziyaret edecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Hilton Convention Center'deki BM Nüfus Fonu 5. Parlamenterler Eşgüdüm Konferansı'na katılacak.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan Ulusal Ekonomi Odası Başkanı Timur Kulibayev'i kabul edecek, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde diploma törenine katılacak.

4- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Bakanlar Konseyi toplantıları kapsamında basın toplantısı düzenleyecek.

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sakıp Sabancı Müzesi'nde Ekonomik İlişkiler Kurulu heyeti ile görüşecek, AB Bakanlığı Ofisi'nde İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'i kabul edecek.

6- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hendek ilçesinde su şişeleme tesislerinin açılışını yapacak, valiliği, büyükşehir belediyesini, il jandarma komutanlığını, AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

7- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Londra'daki Aziziye Camisi'nde Regaip Kandili programına katılacak.

8- Suriye'de Halk Meclisine seçilen milletvekilleri, parlamentoda yemin edecek.

9- İran ile ''5 artı 1'' ülkeleri arasındaki nükleer müzakereler Bağdat'ta devam ediyor.

10- Türkiye İstatistik Kurumu, yılın birinci dönemine ilişkin konut satış istatistiklerini açıklayacak.

11- Memur Sen, toplu sözleşmede uzlaşma sağlanamaması üzerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvuracak. Devlet Personel Başkanlığı önünde basın açıklaması yapılacak.

(AA)

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurul, saat 14.00'da gündemindeki konuları ele alacak.

- TBMM Anayasa Komisyonu, saat 10.30'da Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu Tasarısı'nı görüşecek.

- TBMM Adalet Komisyonu'nda, saat 11.00'da Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- TBMM KİT Komisyonu, saat 10.30'da Türkiye Halk Bankası A.Ş'nin 2010 yılı hesaplarını denetleyecek.

- TBMM İçişleri Komisyonu'nda, saat 11.30'da korsan taksicilere ceza verilmesini öngören kanun teklifi ele alınacak.

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, saat 10.30'da kadına ve aile bireylerine yönelik şiddetin incelenmesi amacıyla kurulan alt komisyonun raporunu görüşecek.

- TBMM Dışişleri Komisyonu'nda, saat 11.00'da bazı ülkelerle imzalanan anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları ele alınacak.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi'nde saat 09.15'te, ?II. Denizcilik ve Deniz Hukuku Uluslar arası Kongresi?ne katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Dumlupınar Üniversitesi'nde düzenlenecek olan 'aile içi şiddetin' önlenmesi konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saat 13.00'da, Sakarya Emniyet Müdürlüğü araç filosuna yenilemek amacıyla Devlet-Vatandaş işbirliği ile düzenlenen araç kampanyasına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye İstatistik Kurumu, saat 10.00'da yılın birinci dönemine ilişkin konut satış istatistiklerini açıklayacak.

- Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen; Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi "Sınır Polisinin Eğitimi"nin, saat 10.30'da kapanış töreni gerçekleştirilecek.

- Banka Sanat Koleksiyonu'nun "Biz İsimsiz Seçki: Anlam ve Mahiyet" adlı serginin açılışı, saat 18.30'da Merkez Bankası Sanat Galerisi'nde yapılacak.

- Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı ile Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin düzenlediği "Uluslararası Öğrenci Buluşması" programı, saat 19.00'da Kocatepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

- Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, saat 19.00'da Altındağ Belediyesi Tarihi Kabakçı Konağı'nda "Kırım Tatar Müzik Sohbeti ve Dinletisi" düzenleyecek.

- Türk Hava Kurumu, saat 14.30'da "Halk Uçuşu" etkinliği kapsamında ulaştırma muhabirlerine THK'ya ait uçakla gezi düzenleyecek.

- "Yeni Büyükşehir Belediyesi'nin İl Özel İdareleri ve İL İdare Sistemine Etkisi" konulu panel, saat 10.00'da Rixos Otel'de gerçekleştirilecek.

- Uluslararası Nakliyeciler Derneği, Point Otel Barbaros'ta saat 09.30'da, ?Sektör Analizi Projesi?nin ilk sonuçlarını açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Davutpaşa Mah. Davutpaşa Cad./Esenler'de saat 09.30'da, "Bahar Temizliği" kampanyası kapsamında düzenlenecek yürüyüşe katılacak.

- Altı Nokta Körler Derneği Şişli Şubesi'nde saat 10.00'da, ?Hayatın Her Alanında Olmak? konulu basın toplantısı düzenlenecek.

- Van'da depremde hayatını kaybeden Japon Atsushu Miyazaki'nin annesi Keiko Miyazaki, Bahçelievler Dr. Atsushi Miyazaki Parkı'nı saat 10.00'da ziyaret edecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başkanlık Makamı Saraçhane'de saat 10.30'da, Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kapalı Çarşı Nur-u Osmaniye Kapısı Nur-u Osmaniye Camii önünde saat 11.00'da, ?Kapalı Çarşı Projesi?nde gelinen son gelişmeleri hakkında basın açıklaması düzenleyecek.

- Bakırköy Belediyesi, Fildamı Gösteri Merkezi'nde saat 11.00'de, olası bir deprem sırasında ?Modern Çadırkent Nasıl Kurulur? konulu bir tatbikat gerçekleştirecek.

- Bursa Osmangazi Belediyesi, saat 09.30'da Dobruca Mahallesi'nde kaçak yapıldığı belirlenen 5 katlı bir binayı yıkacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- A Milli Futbol Takımı, Avusturya'daki ilk hazırlık maçında saat 21.00'de Gürcistan ile karşılaşacak.

- TFF Yönetimi, Federasyonun İstinye'deki merkezinde Süper Lig teknik adamlarıyla yapacağı toplantıda liglerin başlama tarihini kararlaştıracak.

- Real Madrid'in dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Morinho, bir inşaat firmasının organizasyonuna katılmak için İstanbul'a gelecek. Morinho, Çırağan Palace Kempinski Hotel'de saat 14.00'de gerçekleştirilecek, "Sürdürülebilir başarı için liderlik" konulu konferansa katılacak.

- Şenol Güneş, Seul Kulübünün yöneticilerinin davetiyle Japonya'ya gidecek 3 gün kalacak olan Güneş, Türk-Japon İş adamlarının da davetine katılacak.

- İstanbul Spor A.Ş Genel Müdürü, Spor Müdürleriyle birlikte öle yemeği yiyecek. Spor A.Ş çalışmaları hakkında bilgi verecek.

- Beko Basketbol Ligi Play-off yarı finalinde tek maç yapılacak:

20.00 Anadolu Efes - Banvit

- Spor Toto 2. Lig Play Off Müsabakaları - Çeyrek Final

17.00 Bozüyükspor - Kızılcıhamamspor

20.30 Fethiyespor - Turgutluspor

- Kulüplerin transfer çalışmaları takip ediliyor.

(İHA)

Memur-Sen, toplu sözleşme masasında uzlaşma sağlanamaması üzerine bugün Ankara'da Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvuracak. (11.30)

Cumhurbaşkanı Gül, ABD temasları çerçevesinde Silikon Vadisi'nde Google ve Facebook genel merkezlerini ziyaret edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan temasları izleniyor. Erdoğan, Kazakistan Ulusal Ekonomi Odası Başkanı Timur Kulibayev'i kabul edecek, Senato Başkanı Kayrat Mami ve Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin ile görüşecek. Başbakan Erdoğan, Vatan

Koruyucuları Anıtı'nı ziyaret edecek, fidan dikme törenin iştirak edecek.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sakarya'da Elmacık Doğal Mineralli Su Şişeleme Tesisleri'nin açılışını ve emniyete bağışlanan araçların anahtar teslimini yapacak. (11.00-14.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul'da, 'HALSER Yaş Sebze Meyve Üretim Girdileri Paketleme Lojistik Pazarlama Fuarı'nın açılış törenine katılacak. (11.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da, Sakıp Sabancı Müzesi'nde Ekonomik İlişkiler Kurulu heyeti ile görüşecek. (15.00)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Manisa'da valiliği ziyaret edecek, Belediye Bingölspor-Kahramanmaraşspor final maçını izleyecek. (18.00-19.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde '1. Türkiye'de Aile İçi Şiddetle Mücadele' sempozyumuna katılacak, valilik, belediye ve AK Parti'yi ziyaret edecek, toplum merkezi açacak. (10.30-16.45)

Uluslararası Nakliyeciler Derneği tarafından 2011 Nisan ayından bu yana yürütülen 'Sektör Analizi Projesi'nin ilk sonuçları İstanbul'da Point Otel Barbaros'ta düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanacak. (09.30)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da, Hollanda Başbakan Yardımcısı Maxime Verhagen ile görüşecek. (10.30)

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir'in turizm ve kültürüne destek verenler için bir teşekkür toplantısı düzenleyecek. (14.00)

Akyapak Makine, Bursa Almira Otel'de düzenleyeceği basın toplantısı ile sektörde geçen 50 yılını değerlendirecek. (10.00)

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi yıkım ekipleri, Dobruca Mahallesi'nde kaçak yapıldığı belirlenen 5 katlı bir binayı yıkacak. (09.30)

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım'da yaptırılan Sağlık Parkı'nın açılışı gerçekleştirilecek. (18.00)

Erzurum 4. Tarım ve Haycancılık Fuarı TCDD İstasyon Meydanı'nda açılacak. (13.30)

UNDP 2011 İnsani Gelişme Raporu Tanıtım Toplantısı, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon'da gerçekleştirilecek. (14.00)

Moskova'da düzenlenen 15. uluslararası deri ve kürk fuarına bu yıl Türkiye'den 95 firma katıldı. Dericiler, 2008 krizinin Türkiye'deki deri sektörünü olumsuz etkilediğini; ancak sektörün toparlandığını belirtti.

Türkiye'de artan et fiyatlarını düşürmek ve üretimi artırmak için getirilen Angus'lar şimdi de Rusya'da. Briansk bölgesinde kurulan Miratorg tarım şirketi, çoğunluğu ABD'den olmak üzere 7 binin üzerinde Angus getirdi.

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

Avusturya'da kamp yapan A Milli Futbol Takımı, ilk hazırlık karşılaşmasını Gürcistan ile Avusturya'nın Salzburg şehrinde yapacak. (21.00)

İspanya lig şampiyonu Real Madrid'in Teknik Direktörü Jose Mourinho, reklamlarında oynadığı özel bir inşaat şirketinin düzenlediği konferansa katılacak. (11.00-14.30)

Bank Asya 1. Lig'e çıkacak son takımın belirleneceği Spor Toto 2. Lig play-off çeyrek final maçlarında Bozüyükspor - Kızılcahamamspor ve Fethiyespor - Turgutluspor Denizli'de karşı karşıya gelecek. (17.00-20.30)

Spor Toto 2. Lig'e çıkacak takımları belirleyecek olan Spor Toto 3. Lig play-off finallerinden ikisinde Hacettepe ile Bayrampaşaspor ve Kahramanmaraşspor ile Belediye Bingölspor İzmir ve Manisa'da oynanacak final müsabakalarında karşı karşıya gelecek. (18.00-19.00)

(CHA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber