Bursa ile Jameika arasında dostluk köprüsü kuruluyor

Dünya Fahri Konsoloslar Birliği Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye'nin Jameika Fahri Konsolosu Arnold Foote ile eşi Tatricia Foote, Nilüfer Eğitim Kurumları'nın davetlisi olarak Bursa'ya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezen Arnold Foote ve eşi onuruna Mudanya Otantik Otel Restoran'da akşam yemeği düzenlendi. Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Cansun Sarıyıldız'ın ev sahipliği yaptığı yemeğe Vali Şahabettin Harput ve eşi Funda Harput, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, Otel Sahibi Berat Tunakan, BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, BUGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hayati Canlılar katıldı.

Arnold Foote ve eşi yemek öncesinde ilginç buldukları gemi otel ve restoranı gezdi. Arnold Foote yemek öncesinde yaptığı konuşmada misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Foote, Vali Harput'a Jameika'yı tanıtan bir kitap hediye etti. Dünya Fahri Konsoloslar Birliği Federasyonu Başkanı olarak kendi ülkesine verilen eğitim desteğinden dolayı teşekkür eden Arnold Foote, şöyle konuştu: ?Karaipler ve özellikle de Jamaika Cansun Sarıyıldız Bey'in yaptığı işlerden dolayı onu takdirle karşılıyor. Cansun Bey ve onun eğitim kurumları bizim bölgemizde eğitime muhtaç çocuklara eğitim getirdiği ve özellikle Haiti'de bu işlere başladıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Sadece Karaipler ve Jameika değil, Türk kültürünü de oradaki bütün bölgelere taşımış oluyor. Bu da ülkelerimizin arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için köprü oluyor.?

Eğitim kurumlarının çalışmalarını anlatmakla bitiremeyeceğini anlatan Arnold Foote, şöyle devam etti: ?Cansun Bey'in yaptığı faaliyetlerle ilgili çok konuşabilirim ama vaktinizi fazla almak istemiyorum. Burada bana Karaip bölgesinde dünya federasyonunun verdiği bir sözü gerçekleştirmek üzere bir şey yapmak istiyorum. Cansun Bey ve eğitim kurumlarının yaptığı faaliyetlerden dolayı Karaip Fedearasyonu Konsoloslar Birliği'nin bir onur belgesi ile kendilerini takdir ettiğimizi ifade ediyorum. Kendisine bu onur belgesini takdim ediyorum.?

Arnold Foote, Cansun Sarıyıldız'a belgeyi takdim ederken, ?Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu'nun Cansun Beylerin şirketini tanıdığı ve takdir ettiğini söylemek için bu ödülü takdim ediyoruz ve bunu vermekten de çok mutluyum.? ifadesini kullandı.

?BURSA'DA KENDİNİZİ EVİNİZDE GİBİ HİSSEDİN?

Vali Şahabettin Harput ise Dünya Fahni Konsoloslar Birliği Federasyonu Başkanı ve eşini Bursa'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti kaydetti. Harput, ?Güzel duygular beslediğimiz Dünya Fahri Konsolosluklar Birliği Başkanı ve Türkiye Jameika Fahri Konsolosu ve eşlerini Bursa'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ben bu ziyareti hazırlayan değerli dostlarıma Cansun Bey ve arkadaşlarına teşekkür ederek bu güzelliği bizimle paylaşan değerli dostumuz misafirimize ve eşlerine hoş geldiniz diyorum. Kısa süre kalacakları Bursa'da kedilerini evlerindeki gibi görürler, buradan sıcak duygularla ayrılır ve memnuniyetlerini dostlarına, şikayetlerini ise bize bildirirler.? ifadesini kullandı.

?HABERİM OLSA SİZİ HAVAALANINDA KARŞILARDIM?

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Cansun Sarıyıldız da yaptığı konuşmada şunları anlattı: ?Kaderin bir cilvesi olarak Jameika'ya gitmiş bulunduk. Haiti'deki arkadaşı da oraya davet etmiştik. Orada bir tane bile Türk yoktu. Türk olmayınca kiminle görüşebiliriz diye kara kara düşündük. Ardından buranın bir Türkiye fahri konsolosu vardır diye düşünerek Arnold Bey'le münasebete geçmiş olduk. Kendileri bize ofisinde randevu verdi ve biz de ofisine gittik. Ofisinde bizi çok iyi karşıladı. Yanımızda bir kartımız ve hizmetlerimiz ile ilgili bir broşürümüz dahi yoktu, almamıştık yanımıza. Biz önce bir görelim dedik.?

Jameika'da çok iyi ağırlandıklarını anlatan Sarıyıldız, şöyle devam etti: ?Yurt dışındaki sponsor olduğumuz bir iki üniversiteden, projelerimizden, hastanemizden yurt dışındaki eğitim kurumlarımızdan bahsedince işin büyüklüğünü herhalde anladı ki kendileri, ?kusura bakmayın ben buraya bir iki tane Türk düşmüş ve dertleri var, onları çözeceğim diye size randevu verdim, fakat mesele öyle değilmiş onun için benim sizi evimde ağırlamam lazım, keşke haberim olsa havaalanında sizi karşılardım' dedi.?

BİZİ KENDİ EVİNDE AĞIRLADI

Arnold Foote'un kendilerini evinde ağırladığını anlatan Cansun Sarıyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ben tabi oraya gidinceye kadar evde ağırlamanın sadece bizim kültürümüze ait bir değer olduğunu düşünürdüm. Fakata Jameika'da da aynı şeyle karşılaşınca çok mutlu oldum. Eşi bize bizzat hizmet ettiler orada. Yani insanlığı ayakta tutan bir kısım değerler var. Biz ona moral değerler diyoruz. O değerlerin çağımızda çok aşındığını, erozyona maruz kaldığını görüyoruz. Bunun ancak eğitimle aşılacağına inanıyoruz. Bu nedenle Jameika'da da acaba ne yapabilir diye düşünmeden edemedik. Kendileri sağ olsun bizim için Milli Eğittim Bakan yardımcısından randevu aldılar. 2,5 saat bir değerlendirme toplantısı yaptık. Her türlü işbirliğine hazır olduklarını söylediler. Bununla birlikte Sayın Arnonld Bey Milli Eğitim Bakanı'nı Türkiye'ye 23 Temmuz'da getirecek. 23 Temmuz ile 30 Temmuz arasında Milli Eğitim Bakanı'nı da burada ağırlayacağız. Artık değerlendireceğiz, ne yapabilir ne ederiz diye. Ben hem gönlü, hem evi hem de Jameika'nın kapılarını bizlere açtıkları için kendilerine şükranlarımızı sunuyorum.?

Vali Şahabettin Harput, Dünya Fahri Konsoloslar Birliği Federasyonu Başkanı Arnold Foote'ye Bursa'nın tanıtımını içeren kitapçık ve broşürler hediye etti. Cansun Sarıyıldız ise Arnold Foote'ye Bursa Orhangazi Üniversitesi'nin çini amblemini takdim etti. Toplu fotoğraf çekimi ile program tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber