Türk Diyanet Vakıf-Sen: Bu gece af ve mağfiret dilenmeli

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Regaib Kandili gecesinin huzurla geçecek üç ayların başlangıcı olduğuna işaret ederek, bu gece af ve mağfiret dilenmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) 'Allah'ım Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur' diye dua ettiği mübarek üç ayların başladığını ifade eden Ünal, "Regaib gecesi; sonu gelmez heveslerden uzaklaşarak yaratılışımızın gayesine yani öze dönmemize başlangıç olmalıdır." dedi.

Regaib gecesinde, Cenâb-ı Hakk'a yönelerek af ve mağfiret dilemeliyiz diyen Ünal; hata, kusur ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak ve bir daha o hataları yapmamak üzere söz vererek dua etmek gerektiğini belirtti. Ünal, "Manevi iklimine ulaşmaktan şeref duyduğumuz Regaib gecesinin bizlere sunduğu rahmet ve mağfiret zamanlarını fırsat bilerek, Yüce Allah (cc) ile yakınlarımız ve çevremizle gönül bağlarımızı gözden geçirmeliyiz." dedi.

"Regaib gecesi, Yüce ve son din İslam'ın ahlak ve faziletinin yaşanması yaşatılması noktasında gayretlerimizi biraz daha artırmalıyız? diyen Ünal üç aylar ve Regaib gecesinin gönülleri birleştirmeye, kardeşliğimizi güçlendirmeye, insani ve ahlaki güzelliklerin toplum hayatımızda gelişmesine ve güçlenmesine vesile olmasını temenni ettiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber