Engelli, şehit yakını, gazi ve dar gelirlilere yaz kursları ücretsiz

Kayseri'de engelli, şehit yakınları, gaziler ile birinci derece yakınları ve dar gelirliler, il spor merkezleri bünyesinde açılacak yaz kurslarından ücretsiz olarak faydalanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların tatil olmasıyla birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri ile belediyeler ve bazı sivil toplum kuruluşları yaz kursu açmaya hazırlanıyor. Kayseri'de, her sene tekrarlanan yaz kurslarından geçtiğimiz yıl toplam 67 bin 552 kişi faydalandı. Herkese spor yaptırmayı hedefleyen Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de, bu sene 34 ayrı branşta kurs açacak. Kayıtlar 14 Mayıs'ta başladı. Eğitimler ise 1 Haziran'da start alacak. Katılımcılar 1 ay süreyle haftanın 3 günü ve günde 2 saat seçtikleri branşta eğitim alacak. Bu yaz açılacak kurslardan daha fazla kişinin faydalandırılması hedefleniyor. Bunun için kurs ücretlerinde önceki yıla göre yüzde 50 indirim yapıldı. Daha önce en düşük kurs ücreti 10 lira olarak belirlenirken katılımcılar bu sene sadece 5 lira ödeme yapacak. Sadece yüzme branşında giderlerin yüksek olması nedeniyle fiyat 50 lira düzeyinde tutuldu. Engelliler, şehit yakınları, gaziler ile birinci derece yakınları ve dar gelirliler ise kurslardan ücretsiz olarak faydalanacak. Kayseri'nin tesisleri açısında önemli bir spor alt yapısının olduğunu belirten Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilisi, sağlıklı bir yaşam için herkesi spor yapmaya ve dolayısıyla kurslara katılmaya davet etti.

Kayseri'deki il spor merkezleri bünyesinde açılacak yaz kursları şunlar: Yüzme, atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, jimnastik, dağcılık, eskrim, futbol, golf, güreş, halk oyunları, halter, hentbol, yürüyüş, aerobik, hokey, izcilik, judo, karate, kayak, kickboks, muay-thai, masa tenisi, okçuluk, satranç, su topu, taekwando, tenis, wushu, voleybol ve beden eğitimi yüksek okulu hazırlık.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber