Rektör emretti: Örtülü aileniz törene gelmesin

Haber Giriş : 17 Haziran 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal Cevizli'deki Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi yönetimi, okulun spor salonunda yapılacak mezuniyet törenine türbanlı velilerin alınmayacağını duyurdu. Öğrenciler, bu karara tepki göstererek keplerini okul yönetimine iade etme kararı aldı.

Marmara Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek- okulu'nda mezuniyet töreni-ni iptal ettiren 85 yaşındaki nineye uygulanan başörtüsü yasağının ardından aynı üniversiteye bağlı H.Sabancı Sağlık Eğitim Fakültesi'nde ?kep? krizi yaşandı. Rektörlüğün başörtülü annelerinin tören salonuna alınmayacağı yönündeki talimatının ardından öğrenciler kep ve cübbelerini okula iade etti. Üniversite yönetimi de protesto üzerine törenin okul dışında bir salonda yapılmasını kararlaştırdı. Fakülte'nin Dekan Yardımcısı Gülden Polat, Atatürk Üniversitesi'ndeki olumsuz gelişmelerin kendi okullarında yaşanmaması için bu kararı aldıklarını söyledi. Bu arada üniversite yönetimi, mezuniyet töreninin 17 Haziran 2005'te (bugün) Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde yapılacağını açıkladı.

Ailesinin en büyük hayalinin mezuniyet gününde kendisini keple görmek olduğunu dile getiren Eğitim Bölümü öğrencilerinden Emre Boztek, ?Ancak yasakçı tutumlar yüzünden annem beni okulumda keple göremeyecek.? sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi. Aynı bölüm öğrencilerinden Mehmet Şiş ise ?Keplerimizi iade etmemizdeki amacımız, velilerimizin bizim bu mutlu günümüzde yanımızda olmalarını sağlamaktı. Törenin herhangi bir halk eğitim merkezinde yapılması değil.? dedi.

Kartal Cevizli'deki Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi'nde dün yapılması gereken mezuniyet töreni, bugüne ertelendi. Okul yönetimi, okulun spor salonunda yapılacak olan mezuniyet törenine türbanlı velilerin alınmayacağını duyurdu. Bunun üzerine öğrenciler bu karara tepki göstererek keplerini, okul yönetimine iade etti. Yaşanan bu krizden sonra Sağlık Eğitim Fakültesi yönetimi çareyi, başka bir yerde tören yapmakta buldu. Türbanlı velilerin mezuniyet törenine gelmesi için ilk olarak Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde yapılmasına karar verildi. Ancak, bu karar tekrar değiştirilerek, 17 Haziran 2005 günü saat 14.00 - 16.00 arası Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde yapılması kararlaştırılarak sorun çözülmüş oldu.

Sınıf arkadaşları ile aynı kaderi paylaşan Yusuf Akçay, ?Mezuniyet töreni provalarında hocalarımız bize ailelerimizin başörtüsü ile binaya giremeyeceğini bildirdi. Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun törene gelecek yakın akrabaları başörtülü. Biz nasıl annelerimize ?başınızı açıp okula girin' deriz? Aileleri başörtülü olmayan arkadaşlarımız da bu keyfî tutum karşısında tepki gösterdi. Hep birlikte kep ve cübbeleri iade ettik.? diye konuştu. Emre Boztekin ise gösterdikleri tepkinin sonucunu almış olmalarına sevindiklerini belirtti. Boztekin, ?Tüm bunlara hiç gerek kalmadan da mutlu bir şekilde öğrenim gördüğümüz okulda ailemizle birlikte mezuniyet anını yaşayabilirdik.? dedi. Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gülden Polat, Atatürk Üniversitesi'nde yaşanan gelişmelerin burada yaşanmaması için önlem alarak töreni okul dışına taşıdıklarını söyledi. Polat, mezuniyet töreni için okul içerisinde yeterli gelebilecek bir salonun bulunmamasının da bu kararlarında etkili olduğunu dile getirdi.

Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden yapılan açıklamada ise bazı kampüslerde finallerin sürdüğü, öğrencilerin rahatsız olmaması nedeniyle, mezuniyet törenlerinin dışarıda yapıldığı kaydedildi. Öğrencilerin kep iade ettiği iddiaları ile ilgili olarak da kendilerinin bilgilerinin olmadığı belirtildi. Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaparken Türk Eğitim Sen Marmara bölge başkanı olan Yardımcı Doçent Doktor Hanefi Bostan ise türbanlı velilerin okula alınmaması talimatını Rektör Prof. Dr. Tunç Erim'in verdiğini belirterek kararı eleştirdi

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber