'Hedefi de ortak'

Yetiştirme yurdundan Türkiye şampiyonluğuna uzanan Lafçı kardeşlerin hedefi, milli takım mayosu giymek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı yetiştirme yurdunda başladıkları güreşte Türkiye şampiyonluğu ve ikinciliği elde eden Anıl (17) ve Taner Lafçı (16) kardeşlerin hedefi birlikte milli takım mayosu giyebilmek.

Yetiştirme yurdunda kalan ve yaklaşık 8 ay önce başladıkları güreşte Lafçı kardeşlerden Anıl, 4-6 Mayıs tarihlerinde Niğde'de düzenlenen SHÇEK Yıldızlar Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası'nda altın, Taner Lafçı ise gümüş madalya elde etti.

Yaşamlarının yanı sıra eğitim ve spor yaşamlarını da birlikte sürdüren Lafçı kardeşler, şimdi de güreşte milli takım kadrosuna girmeyi hedefliyor.

Anıl Lafçı, AA muhabirine kardeşiyle belirledikleri hedefe ulaşabilmek için yoğun çalışma yaptıklarını söyledi. Antrenman yaparken kardeşiyle güzel vakit geçirdiğini belirten ağabey Lafçı, ''Sıkletlerimiz farklı. Ayrı sıkletlerde güreştiğimiz için karşı karşıya gelmemiz olanaksız'' dedi.

Antrenman dışındaki zamanlarının büyük bir bölümünün okulda geçtiğini anlatan Anıl Lafçı, şunları söyledi:

''Okul çıkışında antrenmana geliyoruz. Antrenmandan sonra da zaten dinlenmeye çekiliyoruz. Bizim için milli takımdan sonraki çalışmalar pek sürpriz olmayacak. Çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Her şey güzel gidiyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber