Bakan Ergün: Sanayicimiz üretmeye ve ılımlı büyümeye devam etmekte

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sanayicinin Avrupa ülkelerinden birbiri ardına gelen kötü ekonomik haberlere rağmen üretmeye ve ılımlı büyümeye devam ettiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası tarafından açıklanan mayıs ayı Kapasite Kullanım Oranı'nı değerlendiren Bakan Ergün, İmalat Sanayi Kapasite Kullanım oranlarının bir önceki ayla aynı seviyede kalarak 74,7 seviyesinde gerçekleştiğini, imalat sanayi kapasite kullanımının bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 0,5 azaldığını belirtti. Sanayicinin özellikle Avrupa ülkelerinden birbiri ardına gelen kötü ekonomik haberlere rağmen üretmeye ve ılımlı büyümeye devam ettiğini vurgulayan Ergün, "Gelen son kapasite kullanım verileri de bu durumu desteklemektedir. Türkiye, bu yıl da Orta Vadeli Program'da tespit ve ilan ettiğimiz senaryolara uyumlu bir şekilde yoluna devam etmektedir. Türkiye'nin güçlü bir sanayi ve üretim altyapısı vardır. Üretimin temel dinamiklerine baktığımızda sabit sermaye yatırımları hızlanmış ve 2011 yılında yatırımların milli gelire oranı tepe noktasına yaklaşmıştır. İşgücüne katılım bir önceki yıla göre artarken işsizlik oranları düşmektedir. Üstelik işgücünün niteliği de sürekli gelişmektedir. Bunların ötesinde sanayicilerimizin üreticilerimizin iş yapma isteği ve kendine güveni artmış, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada fırsatları kovalar hale gelmişlerdir. İhracatta elde ettiğimiz tarihi başarılar da bunun bir göstergesidir. Bu başarının altında hükümet olarak uyguladığımız kararlı politikalar sayesinde hem ekonomik hem de siyasi istikrar önemli rol oynamaktadır. Artık sanayicilerimiz beklenmedik olaylarla karşılaşmakla korkmadan, yarınına güvenle bakarak ve beklentilerini ona göre oluşturarak karar verebilmektedir." dedi.

Sanayicilerin önünü açmak ve ülke sanayinin daha hızlı gelişmesini sağlamak amacıyla yeni teşvik sistemini açıkladıklarını hatırlatan Bakan Ergün, şöyle devam etti:

"Bu sayede sanayicilerimiz daha fazla yatırım yapmalarıyla birlikte, ülkenin bazı sorunlarını çözmeyi de amaçladık. Yeni teşvik sistemiyle birlikte ülkenin topyekün daha hızlı sanayileşmesini, bölgesel gelişmişlik farklarının en aza indirilmesini ve cari açıkla karşı etkin mücadeleyi hedefledik. Ayrıca; cari açıkla kalıcı mücadele için tasarruf oranlarını artırmakta kararlıyız. Bu amaçla Uzun vadede tasarrufları artırmak amacıyla bireysel emeklilik sistemini güncelledik. Markalaşmaya, Ar-Ge'ye, girişimciliğe, innovasyona verdiğimiz destekleri artırıyoruz, aynı zamanda kamuoyunun da bu konularda bilinçlenmesi için çaba sarf ediyoruz. Diplomatik çalışmalar yoluyla iş dünyamızın önünü açmak için de yoğun bir gayret gösteriyoruz. En son, 25 başarılı KOBi'mizi ABD'ye götürdük ve oradaki KOBİ'lerle buluşturduk. Onur konuğu olarak katıldığımız programda, Türkiyeye karşı oluşan güveni ve ilgiyi bir kere daha görmüş olduk. Türkiye, siyasi ve ekonomik istikrarı ile büyümeye devam edecek, daha yüksek katma değerli bir üretim yapısına geçecek ve 2023 hedeflerine muhakkak ulaşacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber