Bülent Orakoğlu: Balyoz planıyla ilgili bazı bilgiler bana iletildi

Ergenekon davası kapsamında tanık olarak ifadesine başvurulan eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Balyoz planıyla ilgili bir takım bilgilerin kendisine iletildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in, "Bunu kimden duydunuz?" sorusuna Orakoğlu, "Bu bir istihbarat. Bize çalışan elemanlarımızdan geldi." cevabını verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumu, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in Bülent Orakoğlu'na yönelik sorularıyla başladı. Pekgüzel'in "Ergenekon yapılanması hakkında bilginiz var mı?" şeklindeki sorusuna Orakoğlu, "Benim bir bilgim yok ama Türkiye'nin geldiği bu ortamda önemli kişilerin uğradığı trafik kazalarına, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne, Nesim Malki cinayetine çok farklı gözle bakılıyor." dedi.

Orakoğlu, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in, "Görev yaptığınız dönemde Ayışığı, Yakamoz, Sarıkız ve Eldiven adlı darbe planlarını duydunuz mu?" sorusuna, "Bunlarla ilgili bilgiye sahip değilim ama 2003 sonu veya 2004 olabilir, 'Balyoz' çalışmasıyla ilgili kulağıma bir şeyler çalındı. Türkiye'de ciddi bir darbe planının faaliyet gösterdiğini duydum." şeklinde konuştu. Pekgüzel'in "Bunu kimden duydunuz?" sorusuna Orakoğlu, "Bu bir istihbarat. Bize çalışan elemanlarımızdan geldi." cevabını verdi.

Gaffar Okkan suikasti hakkında bilgisi de sorulan Orakoğlu, "Bu işi Hizbullah'ın yaptığı kanaatinde değilim. Devletin derin yapısı içinde yapılmış olabilir. Hizbullah ise böyle bir eylemi yapabilecek kapasitede değildi. Bu şekilde korunan birine suikast ancak savaş eğitimi almış birileri tarafından yapılabilir ki Okkan'a nokta atışı da yapılmıştı. Bu olaylar tekrar soruşturulmalıdır." diye konuştu.

Orakoğlu, Emniyet İstihbarat Daire Başkanvekili olduğu dönemde Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olarak görev yaptığı öne sürülen Batı Çalışma Grubu'nun kriptolarını deşifre ettiği ve Genelkurmay'ın telefonlarını dinlediği gerekçesiyle askeri mahkemede yargılanması ve tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi'ne konulmasının ağrına gittiğini söyledi. Hatay, Giresun ve Niğde'de İl Emniyet Müdürlüğü yaptıktan sonra 1997'de İstihbarat Daire Başkanlığı'na atandığını belirten Orakoğlu, "Daha sonra da tutuklandım ve Mamak Askeri Cezaevi'nde kaldım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber