CHP, sosyal güvenlik ve bankacılık yasasına destek vermeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2005 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, hükümetin getirdiği ve komisyonlarda gece-gündüz ele alınan Sosyal Güvenlik Reformu ve bankacılık ile ilgili yasa tasarılarına kesinlikle destek vermeyeceklerini açıkladı.

Anadol, bugün parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, hükümetin mezarda emeklilik yasasını getirdiğini ve IMF için 71 milyonun sırtına yeni yükler yüklendiğini öne sürdü. Yasa tasarılarının komisyonda ve genel kurulda 'yangından mal kaçırır gibi' geçirildiğini ileri süren Anadol, CHP'nin bu yüzden Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Komisyonu'nu terk ettiğini, terk etmek zorunda bırakıldığını kaydetti.

Açıklamasında, "IMF bu yasayı çıkarmazsan 833 milyon doları vermem diyor" ifadelerine yer veren Anadol, bu yüzden meclis çalışma düzeni ve saatlerinin bir kaos içinde yürütüldüğünü belirtti. "Bir kargaşa hakim, gündemi belli değil, çalışma saati belli değil" diyen Anadol, IMF için 71 milyon Türk vatandaşının pazarlandığını iddia etti. Sosyal Güvenlik Yasası'yla "mezarda emekliliğin" gündeme geleceğini, sağlığın, sosyal güvenliğin liberal ekonomi adı altında serbest piyasa haline getirileceğini kaydeden Anadol, "Emeklilik hayal olacak. Mezarda emeklilik sözü gerçeklik kazanmıştır" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Anadol, Almanya'nın sözde Ermeni soykırımı ile ilgili aldığı kararı da, "Çok çirkin, Türk dış politikası için fiyaskodur" şeklinde değerlendirdi. Almanya'yı anlamanın mümkün olmadığını ve bu kararın haksız olduğunu ifade eden Anadol, bütün bu dış politik olumsuzlukların sebebini ise 'hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' olarak gösterdi.

Bir başka soru üzerine Anadol, CHP olarak hem Sosyal Güvenlik hem de Bankacılık yasalarına kesinlikle destek vermeyeceklerini söyledi. Anadol, bunun vahşi kapitalizmin bir uygulaması olduğunu öne sürerek, "Altta kalanın canı çıksın anlayışı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber