Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Master Planı çalışmalarına başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Master Planı ihalesini kazanan Mescioğlu firması, Ulaşım Master Planı'nda başarılı olmak için çalışmalarına hızla devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Master Planı ihalesini kazanan Mescioğlu firması, Ulaşım Master Planı'nda başarılı olmak için çalışmalarına hızla devam ediyor. 7 bin kişi ile yüz yüze anket çalışmaları gerçekleştirecek olan firma, STK'larla, odalarla, üniversite, taksi, minibüs ve dolmuş şoförleri ile görüşmeler yapıyor.

16 ay sürecek çalışmada trafik sayımları ve kamera çekimlerine de başlayan Mescioğlu Firması iki personeli Atatürk Bulvarı'nda sabahın erken saatlerinde araç sayımına başladı. Akşam saatlerine kadar sürecek olan çalışmada bulvarın her iki yakasına yerleştirilen kameralar eşliğinde geçen araçların sayımı yapılırken, trafiğin en yoğun olduğu saatler ve belli periyotlar arasında geçen araçların istatistikleri de çıkarılıyor. Araçların tek tek belirlendiği çalışmada hangi tip araçların bulvarı daha sıklıkla kullandığı da tespit ediliyor. Çalışmanın Sakarya'nın diğer cadde ve bulvarlarında da eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği ve her cadde için bir gün belirlendiği öğrenildi.

Ulaşım Master Planı'nda 2023 vizyonu çerçevesinde Sakarya'nın nüfus yoğunluğu, yük ve yolcu taşımacılığı ve araç yoğunluğu dikkate alınarak ulaşım planlarının hazırlanması hedefleniyor. Firmanın 16 ay boyunca yapacağı çalışmalar neticesinde, ray sistemleri, yaya ve bisiklet yolları, toplu taşıma projeleri üretilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber