Sinpaş GYO "Mourinho"yu getirdi, team'iletişim'i kesti

Sinpaş GYO organizasyonuyla İstanbul'a gelen Real Madrid'in dünyaca ünlü Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen konferansında basın mensuplarının yaşadığı akreditasyon sıkıntıları dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organizasyon öncesi gazete, televizyon ve ajansları mail yağmurunu tutan ve basın mensuplarını toplantıya özel olarak davet hem Sinpaş GYO yetkilileri hem de PR şirketi teamiletişim'in sorumluları organizasyon için toplantının yapılacağı yere gelen basın mensuplarının yoğun ilgisini görünce kapıları kapattılar. Toplantının başlamasına dakikalar kala akreditasyon isteyen, ardından da akreditasyon yapılınca geç kalındığı belirtilen açıklamanın ardından otele gelen basın mensupları kapıda kaldılar.

Salona alınan basın mensupları organizasyon boyunca çalışma koşullarında zorluk çekerken, bazı görevliler de basın mensuplarının iş yapmalarını kendilerine göre koydukları yasaklarla adeta engelledi. Alınan aşırı güvenlik önlemleri tepkilere neden olurken, konferans sırasında kayıttaki kameraları kapatmaya çalışan güvenlik çalışanlarının kendi görevlerini bırakıp medyanın işine el atması da dikkat çekti.

MOURİNHO, MUTLU VE TOPBAŞ'I, BU İKİLİ DE MOURİNHO'YU DİNLEMEDİ

Kameraların kapatılmasına müdahale etmeye çalışan güvenlikçiler ile basın mensupları arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Mourinho'nun İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuşurken toplantı masasında olmaması organizasyonun eksikliği olarak gösterildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da konuşmalarını yaptıktan sonra kürsüye çıkan Jose Mourinho'yu dinlememek için programlarını bahane ederek salondan ayrıldılar.

UYGULANAN ÇİFTE STANDART BASININ TEPKİSİNE NEDEN OLDU

Ayrıca Çırağan Sarayı'nda Mourinho'nun da katıldığı bir lansmanda sadece bir ajansın görüntü alınmasına izin verilmesi ve belirli kanallara özel röportajlar verilmesi ise çifte standart olarak yorumlandı ve diğer ajanslar ile televizyon kuruluşlarının tepkisine neden oldu.

Yine Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun, onuruna verilen akşam yemeğinde Portekizli teknik adam ile Fatih Terim fotoğraflarının bazılarına servis edilip bazı basın kuruluşlarına servis edilmemesi ise PR şirketinin çifte standartı olarak adlandırıldı. Uygulamaya tepki gösteren bazı basın organları da haberlere ambargo koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber