Bağ-Kur 6 yıldır bir dosya inceliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2005 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağ-Kur ve SSK primlerini birleştirip yaş haddinde emekli olmak isteyen Mehmet Salih Albayrak adlı vatandaşın, 1999 yılında başvurduğu Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nden 6 yıl sonra aldığı cevapta, 'dosya müfettiş aşamasında inceleniyor' denildi. Çalmadık kapı bırakmayan Albayrak, yaşanalar karşısında isyan ediyor.

Yaşanan yolsuzluklarla birçok kez gündeme gelen Diyarbakır Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nde çalışan personel sayısının eksikliği nedeniyle birçok vatandaşın işlemleri ağır aksak işliyor. Bağ-Kur ve SSK primlerini birleştirip yaş haddinde emekli olmak isteyen Mehmet Salih Albayrak adlı vatandaş, 6 yıldır emekli olmayı hayal ediyor. 1999 yılında Diyarbakır Bağ-Kur İl Müdürlüğüne başvuran Albayrak bürokrasinin ağır işleyişi nedeniyle elindeki onlarca evrakla her gün kuruma gidip geliyor. Bağ-Kur'dan olumlu ya da olumsuz bir cevap alamayan Mehmet Salih Albayrak, Başbakanlık, Çalışma Sosyal Bakanlığı ve Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'ne yazdığı onlarca dilekçe sonrası Bağ-Kur Albayrak'a 6 yıl sonra gönderdiği cevapta, "Dosyanız müfettiş aşamasında inceleniyor" denildi.

UYGUNLUĞUNUZ ARAŞTIRILIYOR

Diyarbakır Bağ-Kur İl Müdürü Yasemin Özkarataş imzasıyla Mehmet Salih Albayark adlı vatandaşa 1 Mart 2005 tarihinde gönderilen yazıda şöyle denildi:

"22.03.1985 tarihi itibariyle tescil işleminiz yapılmıştır. Esnaflığın karnesi olan vergi kaydınızın bulunmadığı sadece Çınar Esnaf Odası'nda kaydınızın bulunduğu, sigortalılık durumunuzun tespit edilmesi için söz konusu oda kayıtlarının usulüne uygun olup olmadığı tespit edildikten sonra işlem yapılmaktadır. Kaldı ki sigortalığınıza dayanarak teşkil eden Çınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndaki üye kayıtlarının usulüne uygun olup olmadığı ,teftiş sonucu henüz neticelenmemiştir. İlgili oda hakkındaki teftiş işlemi sonuçlandıktan sonra sigortalığınız hakkında gerekli işlem yapılacaktır".

Yaşanan ağır bürokratik işlemlere tepki gösteren Mehmet Salih Albayrak adlı vatandaş, Bağ-Kur'un kendisini mağdur ettiğini ve emeklilik hakkının engellendiğini söyledi. 6 yıldır emekli olmayı hayal ettiğini İfade eden Albayrak, "1971 yılında inşaatlarda çalışarak SSK primlerimi ödeyerek sigorta işlemlerim başladı. 10 yıl tarım sigortasında Bağ-Kur primlerimi yatırdım. Bağ-Kur ve SSK'da olan hizmetlerimi birleştirip yaş haddinden emekli olmak istedim ancak 1999 yılında başvurduğum Bağ-Kur Diyarbakır İl Müdürlüğü'nde 6 yıldır gidip geliyorum ancak hiç bir netice alamadım. Şimdiye kadar çoktan emekli olmam gerekiyordu. Bağ-Kur, prim borcumun olup olmadığını, emekliği hak edip etmediğimi açıklamıyor. Başkanlık Sosyal Çalışma Bakanlığı ve Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'ne yazdığım dilekçeler sonrası bana gelen yazıda, 'dosyanız müfettiş aşamasında inceleniyor' denildi. Aradan geçen 6 yıla rağmen dosyam henüz neticelenmemiş. Türkiye'deki adalet demokrasi bu mu' 55 yaşındayım çalışacak gücüm yok. Çocuk ve eşime bakmakla yükümlüyüm, çok zor durumdayım. Hukuk yollarına başvurmak istiyorum ancak avukat parası bile bulamıyorum. Bir an önce dosyamın incelenmesini istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber