Müşterilerin kart bilgilerini garsonlarla çalmışlar

İstanbul'da, bankalardaki hesaplarının boşaltıldığını söyleyen bazı kişilerin şikâyetiyle başlatılan soruşturmada 9 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilişim polisinin, 3 aylık çalışmayla çökertmeyi başardığı şebekenin çalışma şekli dikkat çekti. Şebeke elemanlarının, banka kartı sahiplerinin hesap bilgilerine ulaşmak için kasiyerleri ve garsonları kullandığı ve 100 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Banka müşterileri ve banka yetkililerinin tespitleri doğrultusunda harekete geçen İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü, titiz bir çalışma ile banka müşterilerinin hesaplarının nasıl boşaltıldığını araştırdı. Yapılan tespitler doğrultusunda asıl kart sahiplerinin nerelerden alışveriş yaptığı belirlendi. Bir süre sonra polis ilginç ayrıntılara ulaştı. Tespitlere göre, bazı büyük marketlerde çalışan kasiyerler ve lüks kafelerdeki garsonların, bazı müşterilerin kredi kartlarını kopyaladıkları ve bu bilgileri şebeke üyelerine ilettikleri belirlendi.

Elde edilen bilgilerle gerçek kartların sahtesini üreten dolandırıcıların, kartlardan yaklaşık 100 bin lira çektikleri ortaya çıktı.

Şebekenin çalışma yöntemini deşifre eden polis, İstanbul'da 7, Ağrı ve Antalya'da birer kişi olmak üzere 9 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda mağdurlara ait kart bilgileri ile kullanıma hazır banka kartları, 1 adet kart bilgisi kopyalama cihazı, 1 adet ATM kamera kalıbı, 3 laptop ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 9 şüpheli Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber