İmam namazda kim vurduya gitti

Haber Giriş : 19 Haziran 2005 05:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Sırakovancı Köyü Cami imamı 41 yaşındaki Nevzat Sarıtaş, yatsı namazı sırasında kimliği belirsiz bir kişinin silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti. Jandarma, 60 haneli köydeki herkesi sorguya aldı ancak, katil belirlenemedi.

İmam Nevzat Sarıtaş, önceki akşam yatsı namazı için camiye geldi. Namazın sünnetini kıldıktan sonra farza geçen imam ve cemaat ikinci rekata kalktığı sırada, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, imam Nevzat Sarıtaş'ın üzerine kurşun yağdırdı. İmamın arkasında namaz kılan cemaat, kurşunlardan kurtulmak için namazı bırakıp yere yattı.

Olaydan hemen sonra karanlığın içinde kaybolan saldırganın tabancasından çıkan kurşunlardan biri, imam Nevzat Sarıtaş'ın boğazına isabet etti. Sarıtaş, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Hacca görevli gidecekti

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, köyde yaşayan herkesin ifadesine başvurdu ancak, saldırganı belirleyemedi. Köylüler, evli ve 4 çocuk babası 17 yıllık imam Nevzat Sarıtaş'ın kimseyle sorununun olmadığını, kim tarafından neden öldürüldüğünü anlayamadıklarını söylediler.

İmam Nevzat Sarıtaş'ın, olay günü Diyanet'in hacda görevlendirmek için açtığı sınava girdiği ve 400 din görevlisi arasında 74 puan aldığı öğrenildi. Köy Muhtarı Nazım Karakuş, 'Bu olay şu anda faili meçhul durumda. Allah'ın evinde Allah'ın divanına durulduğu sırada böyle bir şey yapmak dehşet verici bir olay. Bu köyün muhtarı olarak şunu ifade edeyim ki imamımız hakkında olumsuz herhangi bir şey duymadım' dedi. Karakuş, saldırgan bulunmadan köylerine imam isteyemeyeceklerini de belirterek, 'Bu camiye imam da gelmez artık. Bu köyde imamı vuruyorlar derler, gelmezler. Onun için failin bir an önce bulunmasını istiyoruz' diye konuştu. Köy halkı da olayın faili bulunmadan camide namaz kılmayacaklarını ifade etti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber