Gül: Teröristler belki büyük kentlere gidip bir şeyler yapmak istiyordu

ABD gezisini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki emniyet binasına yönelik düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili sürekli validen bilgiler aldığını söyledi. Gül, ?Teröristler belki büyük kentlere gidip bir şeyler yapmak istiyorlardı. Belli ki hedefleri başka yerdi.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül, ABD ziyareti kapsamında teknoloji merkezi Silikon Vadisi'ndeki 'twitter'ın merkezini ziyaretinin ardından, TRT Haber'in 'Sosyal Medya' programına konuk oldu. Gül, Kayseri'deki terör saldırısının sorulması üzerine, olayın hemen ardından haberdar olduğunu ve yakından takip ettiğini söyledi. Gül, terörün yüzyılın en büyük belası olduğunu dile getirerek, dünyanın farklı kentlerinde farklı şekillerde terörün kendini gösterdiğini ifade etti.

?Bizdeki terör maalesef etnik temele dayalı bir terör faaliyeti? diyen Gül, bununla amansız bir mücadele içerisinde olunduğunu anlattı. İnsanların düşüncelerini ifade edebildiği bir ortamda terörün var olması ve teröre destek olunmasını da üzücü bulan Gül, şu açıklamayı yaptı: ?Olaydan hemen sonra haberim oldu. Buradan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi değişik zamanlarda iki kez aradım ve bilgi aldım. Teröristlerin hedefleri başka bir yerdi belli ki. Belki büyük kentlere gidip oralarda bazı işler yapmak istiyorlardı. Güvenlik güçleri şüphelenince ve takibe alınca, kendileri de fark edilince artık esas hedeflerine ulaşma imkanları olmadığını anladıklarında maalesef bu olay gerçekleşmiş. Tabii telin ediyorum ve hayatını kaybeden polisimize Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Güvenlik güçlerimizin çok teyakkuzda olmaları gerekiyor ve öyleler. Eğer teyakkuzda olmasalardı daha büyük acıyla karşı karşıya kalabilirdik. Fedakarlıklarını takdir ve şükranla anmamız gerekir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber