Erdoğan, medyayı eleştirdi: Neyin avukatlığını yaptığınızı biliyor musunuz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pınarbaşı'nda dün meydana gelen terör saldırısı ve Uludere'ye ilişkin yayınlarından dolayı basını sert bir dille eleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, Kürt meselesine ilişkin BDP'ye yönelik de sert ifadeler kullandı.

Coşkulu bir kalabalığa hitap eden Başbakan Erdoğan, ?Bir süredir terör örgütü, özellikle güvenlik güçlerimizle birlikte asker ve polisimizle birlikte AK Parti'yi hedef almaya başlamıştır.? dedi.

AK Parti'yi hedef alan saldırılardan örnek veren Başbakan Erdoğan, ?Gerek terör örgütü gerekse de terör örgütü uzantıları sürekli AK Parti'yi hedef gösterdiler. Partimizin ilçe başkanını kaçırılması üzerine BDP'li bir kadın milletvekili şunu söylüyor: ?Bu tür şeyler savaş süreçlerinde olabiliyor.' Bunu bu Parlamento'nun çatısı altında bir bayan milletvekili söylüyor. Partimizin bir ilçe başkanına yönelen terör eylemini alenen savunuyor ve destekliyor. Aynı vekil geçen yıl Hakkâri'de 24 askerin şehit edilmesinin ardından da ?Savaşta her iki taraftan da insanlar yaşamını yitiriyor' diyerek benzer bir yaklaşım ortaya koymuştu. Asker şehit edilince, polis şehit edilince normal, AK Parti'li yöneticiler kaçırılınca, şehit edilince normal ama BDP veya PKK yanlısı öldürüldüğü zaman anormal.? diye konuştu.

Ardından medyayı da eleştiren Başbakan Erdoğan, ?Bunlara destek çıkan medyaya da sesleniyorum. Siz bu ülkede neyin avukatlığını yaptığınızın, savunduğunuzun farkında mısınız? Siz şehit edilen polis ve askerleri savunmuyorsunuz ama onları şehit edenleri belli bir kılıf içinde savunuyorsunuz. Askerlerin yaptıkları için dünyayı ayağa kaldıranlar AK Partililere yönelik saldırıları normal olarak görüyorlar.? ifadelerini kullandı.

Erdoğan, AK Parti'nin sürekli hedef olmasının nedenini ise ?AK Parti, bu meselede yüreğini, bu meselede gövdesini ortaya koydu, onun için.? diye açıkladı.

Kürt meselesini çözmeye azmettiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, ?Biz Türkiye'yi bu meseleden, bu ağır sorundan kurtarmak için çok kararlı bir duruş sergiledik ve bundan geri adım atmak yok.? dedi.

AK Parti olarak daha yola çıkarken Doğu ve Güneydoğu meselesi adı altında sorunu ortaya koyduklarını söyleyen Erdoğan, ardından gerçekleştirilen seçimlerde de halktan bu sorunu çözmek için yetki aldıklarını savundu.

"KÜRT SORUNU BİTMİŞTİR, KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARI VARDIR"

Kürt meselesinin üzerine samimiyetle gittiklerini kaydeden Erdoğan, ?İnkâr, ret ve asimilasyon politikalarını reddettiğimizi açıkça ilan ediyorum. Bizim kitabımızda Kürt kardeşimizi inkâr etmek asimile etmek gibi bir anlayış yok. Zira Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Abazasıyla, Romanıyla Arnavutuyla bu ülkede biriz, beraberiz. Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Zaten bunları rahatsız eden de bu.? ifadelerini kullandı.

PKK sorunu ile Kürt sorununun birbirine karıştırılmaması çağrısı yapan Başbakan Erdoğan, ?PKK sorunu başka Kürt sorunu başka olay. Artık Kürt sorunu bitmiştir, Kürt vatandaşlarımızın sorunları vardır.? dedi.

"BİR İŞ MAKİNESİ YAKACAKLAR, BİZ İKİ İŞ MAKİNESİ KOYACAĞIZ"

Ortaya koydukları projelerin bir milli birlik ve beraberlik projesi olduğunu söyleyen Erdoğan, tarihte hiç yapılmadığı kadar Doğu ve güneydoğu bölgesine yatırım yaptıklarını belirtti.

Bu yatırımlardan örnekler veren Erdoğan, Iğdır, Hakkâri ve Şırnak'ta yapılmakta olan havaalanı projelerine değindi. Ancak bu projelerin engellenmek istendiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: ?Onlar engellemeye kalkıyor ama biz yapacağız. Onlar bir iş makinesi yakacak biz iki makine koyacağız. Bizim hedefimizde buralarda yaşayan kardeşlerimiz, vatandaşlarımız var. Batıda ne varsa orada da olacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'e ne yaptıysak aynı oranda, hatta geçmişin ihmallerini telafi etmek için Van'a, Bitlis'e ve Muş'a bu yatırımları yaptık. Çanakkale, Trabzon'un sorunlarını çözerken eş zamanlı olarak Mardin ve Erzurum'un sorunlarını da çözdük. Kültürel haklar konusunda tüm yasakları elimizin tersiyle ittik. Oy kaygısıyla değil kardeşleri olarak Kürt kardeşlerimize yüreklerimizi açtık. Asimilasyon ve red geride kalmıştır. Geçmiş geride kalmıştır. AK Parti ile yeni bir süreç başlamıştır.?

"BU VATAN İÇERİSİNDE AMELİYAT VEYA OPERASYONA MÜSAADE ETMEYİZ"

Daha önce Afyon'da dile getirdiği 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' sözlerini tekrar vurgulayan Başbakan Erdoğan, bunlara da açıklık getirdi: ?Millet kavramı bir etnik yapıyı ifade etmez. Millet kavramının içerisinde çok değişik unsurlar vardır. Şimdi millet kavramını değişik yerlere çekiyorlar. Bu millet tek millettir. Bu ülke içinde ne kadar etnik unsur varsa bu milletin içinde yerini alıyor. Bu vatan bizim vatanımız. Bu vatan içerisinde ameliyat veya operasyona müsaade etmeyiz, kimse boş rüyalar peşinde koşmasın. O hesaplar çok kısa yoldan geri döner. 'Tek bayrak' dedik işte şu bayrak gördüğünüz o renk şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün ifadesidir. Yıldız şehitlerimizin ifadesidir. Her yıldız bir şehittir. Daha güzel bir anlam olabilir mi? Bu bayrağa alternatif aranabilir mi??

Bizi diğerlerinde ayıran bu AK Parti'nin bu meseleyi çözüyor olmasının hem Türkiye içinde hem de Türkiye dışında bazı ülkeleri, çevreleri ve grupları rahatsız ettiğini kaydeden Erdoğan, ?Bu meselenin çözülüyor olmasından sadece PKK rahatsız değil. Bazı ülkeler, çevreler, silah tüccarları PKK'yı taşeron olarak kullanan PKK'ya ihale veren Türkiye düşmanları rahatsız.? dedi.

"ULUDERE'Yİ KONUŞANLAR PINARBAŞI'NI NEDEN GAZETE SAYFALARINA DÖKMEDİNİZ, NİYE YAZMADINIZ?"

Ardından söz Pınarbaşı'ndaki saldırıya getiren Başbakan Erdoğan, ?Uludere'yi konuşanlar burayı bugün neden gazete sayfalarına dökmediniz, niye yazmadınız? İşte buyurun canlı bombalarla geldiler. Polis ve karakolu ve lojmanların üzerinde 50 kilo patlayıcı patlattılar. Niye bunları yazmıyor, konuşmuyorsunuz? İster konuşun ister konuşmayın, AK Parti kalemlerinizden akıttığınız mürekkebin anlamını biliyoruz.? dedi.

Erdoğan, ardından bir şehit annesinin, oğluna yazdığı ve gidip mezarının taşına astığı duygu yüklü bir mektubu okudu. Erdoğan, mektubu okurken, salonda bulunan birçok kadının ağladığı görüldü. Erdoğan, mektubu okuduktan sonra da ?Bu anneye bunu yaşatmanın ne anlamı var? Bu mektubu bu anneye yazdıran kalleşlerin kalbi ruhu beyni olabilir mi?? diye sordu.

"GAZETE, YAZAR, TV KILIFINDA TERÖRÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞINDIĞININ FARKINDAYIZ"

Türk askerlerinin bir teröristi mağaradan çıkarırken "Seni annene götüreceğiz." diye ikna ettiklerini ve örgütten ayrılan 5 PKK'lı kadın teröristin nasıl işkence görüp öldürüldüklerini anlattı. Türk ve Kürtler arasındaki kardeşliği ?ne PKK ne de PKK'nın oyuncağı haline gelen BDP'nin bozamayacağını? vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ?Allah bizi birbirimize kardeş eyledi. Allah'ın kardeş gördüğünü hiçbir kalleş bozamayacak. Biz Türkiye'de çözümü baltalamak için gazete, yazar, TV kılıfında terörün değirmenine su taşındığının da farkındayız. Kimi neyi istismar ederlerse etsinler, ne şekilde yaparlarsa yapsınlar, bizim kardeşliğimizi biriliğimizi bütünlüğümüzü asla bozamazlar. Bu topraklar üzerinde ne terör örgütünü ne de uzantılarının sempatizanlarının kuklalarının operasyon yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Çözümden bir adım geri atmayacağız. Biz bu yola milletimizle çıktık, milletle yürüyoruz. Varsın bir kısım medya bizimle olmasın.?

Erdoğan, konuşmasında PKK'nın saldırılarından nemalanan kesimler olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: ?Bu ülkede maalesef uluslararası çetenin taşeronluğunu yapanlar var. En acı olayları istismar edecek kadar gözü dönmüş siyasetçiler var. Şehit cenazelerinden rant devşirecek kadar aklını yitirmiş siyasiler var. Kürt meselesini bu boyuta getiren CHP'dir, yıllarca doğuya üvey evlat gibi davrandılar. Bugün çıkmışlar acı ve trajik bir olayı istismar ederek rant devşirmeye çalışıyorlar.?

CHP'yi BDP ile aynı yanı safta istismar siyaseti yürütmekle de suçlayan Başbakan Erdoğan, ?Benim milletim CHP'nin iç yüzünü görüyor. Ülkemiz üzerinde hiç kimsenin operasyon yapmasına müsaade etmeyeceğiz. AK Parti'nin terörle mücadele konusunda çizgisi değişmedi değişmeyecek.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber