Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını verdi

Sanayicinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sıkıntısının çözümü amacıyla, iki yıl önce Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (HSOSB)'nde, Çukurova Üniversitesi'ne bağlı olarak açılan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OSB Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan HSOSB Başkanı Bekir Sütcü, okuldan mezun olan her öğrencinin koluna altın bilezik taktığını belirtti.

Kuruluşuna destek vermekle kalmayıp, öğrencilerine staj imkanı sağladıkları okulun sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirdiğini belirten Sütcü, öğrencilere, "CV'nizi hazırlayın, OSB'deki İnsan Kaynakları Müdürlüğüne başvurun.''dedi.

Elektronik Teknolojileri, Elektronik, Tekstil ve Makine bölümleri olmak üzere 4 branşta toplam 240 öğrenciye eğitim öğretim veren okul benzerlerinin farklı branşlarda her yerde açılması gerektiğini vurgulayan Sütçü, buranın önemli bir ihtiyaçtan doğduğunu ifade etti.

Sütcü, şunları söyledi: ?Sanayiciler kalifiye eleman sıkıntısı çekerken yüzlerce gencimiz işsiz geziyordu. İki yıl önce, Adana Valiliği, Çukurova Üniversitesi ve OSB Başkanlığı'nın desteğiyle kurulan bu okul her iki sorunun da çözdü. Bu okul diğer meslek yüksek okullarından çok farklı. Çünkü sanayi kuruluşlarının yanı başında yer alıyor. Bu sayede staj yeri bulma sıkıntısı yok, mezun olunca işsiz kalma sorunu yok.?

Okul Müdürü Doç. Dr. Galip Seçkin ise kendilerine destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti. 2011 yılında kurum bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği ile Coğrafi Bilgi Sistemleri programın açıldığını hatırlatan Seçkin, üniversite, OSB ve KOSGEB desteğiyle kurulan bilgisayar, makine, elektrik?elektronik laboratuvarlarında öğrencilerin uygulamalı olarak eğitim gördüğünü anlattı. Seçkin,mezun olan öğrencilerinin tekniker unvanına sahip olacağını ifade etti.

Öğrencilerine de seslenen Seçkin, ?İlk mezunlarımız olarak sizlerden okulunuzun ismine yakışır şekilde iş hayatında başarılar bekliyoruz. Hak ettiğiniz yerlere ulaşmanızı diliyoruz.? şeklinde konuştu.

Törende, konuşmaların ardından, bölüm birincilerine OSB Başkanlığı tarafından çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler, hediyelerini Başkan Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu üyesi Osman Oğuz ve Denetim Kurulu üyesi Hilal Aksöz'ün elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber