65. Doğum gününde yazdığı şiirle 43 yıllık öğretmenliğe veda etti

Meslek yaşamında 43. yılını dolduran Gaziantep'in tanınmış eğitimcilerinden Aziz Arslan görev yaptığı Şahinbey İlköğretim Okulunda doğum gününde emekliliğe ayrıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlik mesleğine 1969 yılında Elazığ'da başlayan Aziz Arslan Ağrı, Şanlıurfa, Ankara ve Gaziantep'te binlerce öğrencinin kaderine yön vererek 43 yıl süren meslek hayatını son olarak görev yaptığı Gaziantep'in Şehitkamil İlçesine bağlı Şahinbey İlköğretim Okulunda noktaladı. Kendi yazdığı veda adlı şiiri okuyarak öğretmenliğe veda etti. Aziz Arslan'ın doğum gününde düzenlenen veda törenine eşi ve çocuklarının yanı sıra çeşitli alanlarda iş hayatına atılmış kişiler katıldı. 43 yıllık meslek hayatında sadece öğrencilerini değil, kendi çocuklarını da en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan Aziz öğretmen kızları Selda Devrim, Derya Gül ve Ayşe Gül'ü öğretmen, oğlu Cihan Deniz'i ise doktor olarak yetiştirmiş ve meslek hayatlarına başarılı birer birey olarak atılmalarını sağladı. Hayatımın çınarı dediği ev hanımı eşi İslim'den büyük destek aldığını dilinden düşürmeyen Aziz öğretmen, kendisi için Şahinbey İlköğretim Okulunda hazırlanan yaş pastayı kesti. Meslektaşlarına veda ederken ?Çiçeklerimi sizlere emanet ediyorum' diyen Aziz öğretmen okuduğu şiirler herkesi gözyaşlarına boğdu. Aziz öğretmen öğrencileri meslektaşlarına emanet ettiğini belirterek, İnanıyorum ki sizlerde benim hissettiğim duygular ve meslek aşkı ile ülkemizi aydınlığa çıkaracak olan yeni nesillerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayacaksınız. Bana verdiğiniz en büyük ödül mesleğe veda ettiğim bu gün yanımda olmanız, duygularımı paylaşmanızdır. Her iki törene katılan değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum? dedi.

Şahinbey İlköğretim Okulu'nun çok değerli bir öğretmeninin emekliliğe ayrıldığını ifade eden Okul Müdürü Ferhat Yiğit ise ?Aziz Beyi çok geç tanıdık. Okulumuzda 8 ay görev yaptı ama bu 8 ay içerisinde sadece öğretmenlerimizin değil, bütün öğrenci ve velilerimizin her türlü sorununda çözüm adresi oldu. Meslek hayatına 43 yılını veren değerli hocamızın yeni yaşamında başarılar diliyorum? dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya'da öğretmen olarak görev yapan kızı Selda Devrim babası için bir şarkı seslendirdi. Kızı Selda Devrim'in seslendirdiği parça karşısında sadece Aziz öğretmen değil, törene katılan bütün konuklar göz yaşlarını tutamadı. Günün anısına Şahinbey İlköğretim Okulu Müdürü Ferhat Yiğit Aziz Arslan'a bir plaket verirken eski öğrencilerinden Şanlıurfa Halfeti İlçesi Argın Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Şimşek'te öğretmenine bir şilt ve geçmiş yıllarda birlikte çektirdikleri bir fotoğraf armağan etti. Aziz öğretmen buradaki törende alkışlar arasında okuduğu veda şiiriyle meslek hayatını noktaladı. Düzenlenen veda törenine Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinden Cüneyt Çulcu, Şehitkamil Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Nejdet Tuğrul ve Şehit Mahmut Söylemez İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Yurthan'da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber