60 girişimci sertifikalarını aldı

Adana'da, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın Girişimcilik Destek Programı kapsamında düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 60 kursiyere, Adana Ticaret Odası (ATO)'nda törenle sertifikaları verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, törende yaptığı konuşmada, KOSGEB ile Kozan ve Çevresi Sosyal Kültür Vakfı (KOZVAK)'nın öncülüğünde verilen bu imkânın büyük fayda sağlayacağına inandığını söyledi. Genç girişimcileri de görmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Küçükaydın, "KOSGEB, Kozan'a ve bölgemize ciddi katkı veriyor. İnsanların yalnızca insanlar üzerinde değil insanların yetiştiği toprakların da üzerinde hakkı olduğuna inanıyorum. Bunun için de bölgemize yapılan güzel çalışmaları destekliyorum. Bazı kuruluşlarımızın hem istihdam hem de üretime dönük faaliyetler içerisinde olması için hükümetimizin ciddi çalışmaları var." dedi.

Son zamanlarda kurulan kalkınma ajanslarının yatırımcıya ciddi destek sağladığını anlatan Küçükaydın, bunların yatırım anlamında çok güzel faaliyetleri olduğunu dile getirdi. Küçükaydın, "Demek ki esas olan bir hareketi başlatmak yani harekete geçirmek. Bu hareket noktasında biz KOZVAK'ın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Bu tip faaliyet yapan kuruluşları da destekliyoruz. Son zamanlarda üreticilere verdiğimiz sayısız hizmetler var. Burada bir diş hekiminin dışarıdan ithal edilen bir hammaddeyi üreteceğini duydum, bununla da mutlu oldum. Umarım bu faaliyetlerimiz artar ve ülke genelinde ekonomimize ciddi katkı sağlanır.? diye konuştu.

Hükümetin, küçük esnaf ve girişimcilere sunduğu büyük imkânlar olduğuna dikkat çeken Küçükaydın, şunları kaydetti: "Hükümetin verdiği bazı krediler var. Tabii insanlar bilgilendirilmeyince habersiz kalıyor ve faydalanamıyor. Hükümet, tarım ve hayvancılık için bir kısmını hibe, bir kısmını da faizsiz kredi verdi. Yani en geniş şekilde hayvancılığa destek verdi. KOZVAK gibi sivil örgütlerimiz, iş adamlarımız, sanayi ve ticaret odalarımızın esnafımızı bilgilendirmesi gerekiyor. Bu tip eğitimler vererek girişimci ve esnafımızın ufku ve önü açılmalı."

Adana Vali Yardımcısı Adem Yılmaz ise 7 yıl ticaretle uğraştığını hatırlatarak, bundan dolayı kendisinin hiç bir zaman girişimci ve yatırımcı ruhunu kaybetmediğini anlattı. Üretmenin çok güzel bir duygu olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Hizmet sektöründe güzel girişimciler var. Yabancı üretim yerine yerli üretim yapılmalı. Yabancı tüketim yerine yerli tüketime önem vermeliyiz.? dedi.

KOSGEB Müdürü Hamit Sucu ise geçen yıl bin 100 kişiye destek verdiklerini, bu yıl rakamı bin 500 kişiye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Sucu, "Hepimizin, gerek hizmet sektörü gerek üretim sektöründe yeteneklerimizi ortaya koymak sureti ile açacağımız iş yerlerinin ülkemize katkı sağlayacağına inanıyorum. Bizler, sizlerin projelerine önem veriyoruz.? şeklinde konuştu.

Daha sonra 60 girişimciye başarı sertifikaları verildi. Programa, Kozan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arık, Sarıçam Belediye Meclis Üyesi Gökhan Özkök, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Saygılı da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber