'Enerjide En Verimli Okul Ödülü' Mehmet Eroğlu Koleji'nin

Samanyolu Eğitim Kurumları bünyesinde Pursaklar'da açılan Mehmet Eroğlu İlköğretim Okulu, 2011-2012 eğitim öğretim yılı boyunca enerji konulu birçok etkinlik yaparak en verimli okul bayrağını kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Eroğlu İlköğretim Okulu proje sorumlusu Necati Kartal, bu projenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, amaçlarının öğrenci ve velilerin bilinçlenmesi olduğunu belirtti. Proje kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlendiklerini, çalışmalar yaptıklarını aktaran Kartal, "Geziler bilgilendirme sunumları yapıldı. Okul içinde enerji verimliliği konulu bir yarışma düzenlendi. Yarışma resim, afiş, drama, şiir ve kompozisyon dalında oldu. Bazı öğrenciler ise kitap çalışması yaparak enerjinin önemini anlatmaya çalıştılar. Okul içi proje yarışmaları oldu. ?Bir Fikrim Var' ve ?Ben Bir Bilim Adamıyım' proje yarışmaları düzenlendi. Bu projelerden seçilenler İNEPO Çevre Olimpiyatı'na gönderildi. Enerji tasarrufu ile ilgili olan Tasarruflu Musluk projesi finale kaldı. Okul panoları öğrencilerin enerji tasarrufu ile ilgili materyallerle donatıldı." dedi.

Binada ısı yalıtımına dikkat edildiğini ifade eden Okul Müdürü Yavuz Çelik de "Okulumuz yapılırken kullanılan malzemeye çok dikkat ettik. Enerji israfının yaşanmaması için en uygun malzemeler kullanıldı. Otomatik kapıların önüne ısı perdeleri kondu. Musluklar özellikle tasarruflu olanlardan seçildi. Lambaların sensorlu olmasına özen gösterildi." diye konuştu.

Okullarının böyle bir bayrağa sahip olmasından dolayı gurur duyduklarını belirten Çelik, Enerji Hareketi Projesi'nin kendileri için kısa vadeli bir proje olmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber