Geç teşhis hastalıktan daha tehlikeli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 18:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Gölcük Toplum Merkezi'nde süren kadınlara yönelik sağlık seminerinde kadın sağlığı, rahim ağzı kanseri, meme kanseri gibi hastalıklarla ilgili bilgiler verildi. Seminerlerde erken teşhisin önemine değinilerek hastalığın tanısının geç yapılması hastalıktan daha tehlikeli olduğu ifade edildi.

(İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kadın sağlığına yönelik gerçekleştirilen seminerler devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü Sağlık Eğitim Birimi kent genelinde kadınlara yönelik kadın sağlığı seminerleri veriyor. Gölcük Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitimde Kadın sağlığı, Rahim ağzı kanseri, meme kanseri, menopoz ve hijyen gibi günümüzde sıkça rastlanan kadın hastalıkları, belirtileri, bu belirtilerle karşılaşan kadınların yapması gerekenler anlatıldı.

Kemik taramasının da yapıldığı seminerlerde birey sağlığının temelinin anne karnında başladığı aktarılarak annenin sağlıklı olması sağlıklı bireyler ve toplumun oluşmasında büyük önem arz ettiği ifade edildi. Kadınların en az yılda bir kere muayene olmalarının tavsiye edildiği eğitimlerde kanserin tanımı, nedenleri, belirtileri, kendi kendine meme muayenesi tanı yöntemleri, tedavisi ve korunma yolları konusunda bire bir eğitim verildi.

Erken teşhisin öneminde değinilen eğitimlerde erken teşhiste kendi kendine muayene yönteminin önemli rol oynadığını vurgulandı. Hastalığın tanısının geç yapılması hastalıktan daha tehlikeli olduğunu belirten Büyükşehir yetkilileri, ?Erken teşhis yapılırsa birçok kadın hastalığı küçük operasyonlarla tedavi edilebilmektedir? şeklinde bilgi verdi.

Meme kanserinden korunmak için alkol ve sigaradan uzak olunması egzersizin ihmal edilmemesi menopoz sonrası dönemde kilo alınmamasına dikkat çekildi. Seminer katılımcıların soruları ve sorulara verilen cevaplar ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber