Batman'da Feqiye Teyran tanıtıldı

Batman'da yaptığı kültürel faaliyetlerle tanınan ve panellerini Kürtçe olarak düzenleyen Nûbihar Derneği 'Melayê Cizıri'den sonra bu kez de 'Fekiye Teyran' paneli düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da yaptığı kültürel faaliyetlerle tanınan ve panellerini Kürtçe olarak düzenleyen Nûbihar Derneği 'Melayê Cizıri'den sonra bu kez de 'Fekiye Teyran' paneli düzenledi.

Kürt alimi ve şairi Fekiye Teyran konulu panel, Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Panele; Duhok'lu İlahiyatçı Yazar Tehsin İbrahim Doskı, Kürtçe kitaplarıyla meşhur yazar M.Halid Sadini, yine bölgenin yazar ve ilahiyatçılarından M. Reşide Heriti panelist olarak katıldı. Ayrıca, Kürtçe şiirleriyle ünlü şair Raife Beçare de panelde Fekiye Teyran'ın şiirlerini okudu.

Panelistler, 'Feki'nın hayatı ve yaşadığı dönem, tasavvuf anlayışı, aşk anlayışı, şiirleri ve Kürt Edebiyatında Feki'nın Yeri' başlıklı konularla Feki'yi tanıttı.

Nûbihar Derneği Batman Şube Başkanı Abdurrahman Aslan, yaptığı açıklamada, ?Amacımız, Kürt edebiyatı ve tarihinde, farklı konularda yabancıların dahi dikkatini çekmeyi başarmış ve Kürt halkının seciyesini kendinde toplayan değerli şahsiyetleri, yeniden halkımızın dikkatini çekecek şekilde tanıtmaya çalışmaktır. Ayrıca, çok acı bir gerçektir ki yeni neslin bu şahsiyetlerden ve tarihinden haberi yok. İnsanımız, takımlarda oynayan futbolcuların adlarını, hayatlarını ve geçmişini bildiği kadar, kendi öz değerlerinin temsilcilerinden haberlerinin olmaması çok üzücü bir durumdur.? dedi. Panelin yapıldığı salonda, ayrıca, Fekiye Teyran'ın şiir ve yazılarının yer aldığı kitaplar satıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber