Otoda baş döndüren trafik

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 07:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Otomotivde satış kaybına karşılık yeni model trafiği yavaşlamıyor. Yeni modeller mayısta zirve yaparken, hemen her hafta 2 yeni model piyasaya çıktı. Trafik haziran ayında da yoğun olacak.

HER HAFTA İKİ YENİ MODEL GELİYOR

BELMA TORAK / OTO HAYAT

OTOMOBİLCİLER satış kaybına rağmen yeni model trafiğini yavaşlatmadı. Yıl başından itibaren birçok yeni modelin satışa sunulduğu otomotivde, yeni model trafiği mayısta adeta zirve yaptı. Bu ay içinde hemen her hafta 2 yeni model piyasaya çıktı. Bunlar arasında Fiat Linea, Hyundai i20, elektrikli Renault Fluence gibi Türkiye'de üretilen ve Türk otomotiv sanayi için çok önemli 3 model de bulunuyor. 1.6 lt, dizel ve otomatik kombinasyonuna sahip Volvo, Mazda CX-5, Citroen DS5, yeni Chevrolet Captiva, Lancia Thema tüketiciyle buluşan diğer modeller oldu. Trafik haziranda da sürecek. Renault Megane HB, Kia Ceed gibi modeller de bu ayın ajandasında bulunuyor.

Peugeot 301'den çok şey bekliyor

PEUGEOT tüm dünyada satış hacmi açısından zamanla en önemli modellerinden olmasını beklediği yeni sedan otomobili 301'in ilk gösterimi gelecek eylül ayında Paris Otomobil Fuarı'nda yapılacak. Yeni Peugeot 301'in halka yönelik dünya prömiyeri ise 1 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Auto Show Fuarı'nda gerçekleştirilecek. Aynı anda Türkiye'de ve ardından Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile bazı Güney Amerika pazarları gibi çok sayıda başka ülkede satışa sunulacak.

HYUNDAI i20

Hyundai Assan fabrikasında üretilen markanın B segmentindeki temsilcisi i20 yenilendi. Hem dış tasarım hem de iç mekanda değişikliklere gidilerek çok daha modern ve yenilikçi bir görünüme kavuşan yeni i20, özellikle genç müşterileri hedefliyor. Yeni i20'nin lansman fiyatları donanım paketlerine göre 30 bin 690 TL ile 45 bin 280 TL arasında değişiyor.

CITROEN DS5

DS3 ve DS 4'ten sonra Citroen DS ailesinin son modeli DS5 bu hafta piyasaya sunuluyor. DS5, spor station wagon görünümlü bir siluete sahip. Aracın benzinli versiyon 81 bin 400 TL, dizel versiyonu ise 84 bin 900 TL.

RENAULT FLUENCE Z.E

Bursa'daki Oyak Renault Fabrikaları'nda üretilen elektrik motorlu Fluence'ın, 2011 yılında başlayan kamu kuruluşlarına satışının ardından nihai tüketiciye satışına da başlandı. Tek donanım paketi ile pazara sunulan elektrikli Fluence Z.E. yüzde 3 vergi oranı ile 64 bin 900 TL'lik tavsiye edilen fiyatla satılıyor. Bu fiyat, Fluence Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg versiyonu fiyatına eşdeğer.

VOLVO

Volvo en iyi üçlü olarak tabir edilen 1.6 lt, dizel ve otomatik kombinasyonuna sahip DRIVe Powershift modellerini satışa sundu. S60, V60 ve S80 DRIVe Powershift, premium sınıfta segmentlerinde bir ilk olma özelliği de taşıyor. Volvo'nun S60 ve V60 DRIVe Powershift modelleri 92 bin TL'den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatına sahipken, S80'nin satış fiyatı ise 112 bin TL'den başlıyor.

FIAT LINEA

İlk olarak 2007'de piyasaya çıkan ve 5 yılda 85 bin adede yakın satışa ulaşan Fiat Linea, yenilenerek bayilerdeki yerini aldı. Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretilen Fiat Linea'nın konfor özellikleri zenginleştirildi. Model, Easy, Urban ve Lounge adı verilen 3 yeni donanım paketine sahip. Fiyatlar 34 bin 360 TL'den başlıyor.

Renault, Alpine modelini yeniden yorumlandı

YÜKSEK kalite bir marka piyasaya sürme ve Alpine spor otomobil modellerini yeniden üretme konusunda karar aşamasında olan Renault, Alpine'in 50. yılını kutlamak için Alpine A110-50 adlı spor bir otomobil geliştirdi. Sadece performansa ve sürüş zevkine adanan Renault Alpine A110-50 konsept otomobili orijinal A110'un en karakteristik tasarım özelliklerini günümüze uyarlıyor. Karbon elyaf gövdesi orijinal ?Alpine Mavisi' rengini yeniden yorumlayan mavi tonuna sahip.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber