Edirne'de taşkın dehşeti

Sel sularının geldiğini gören vatandaşlarının araçlarının üzerine çıkarak yardım beklediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'de akşam saatlerinden bu yana etkili olan sağanak yağış dereleri taşırdı. Şiddetli sağanak sebbiyle İskender köy deresi taştı Edirne-Kırklareli yolu ulaşıma kapandı. Dere kenarında konaklayan 26 göçebe romanlar 7 adet araçlarıyla birlikte taşkın sularında mahsur kaldı. Sel sularının geldiğini gören vatandaşlarının araçlarının üzerine çıkarak yardım beklediler.

Sağanak yağış Edirne'de az daha faciaya neden oluyordu. Şiddetle sağanak yağışın ardından merkeze bağlı İskender köy deresi taştı. Kadın ve çocuklarında aralarında bulunduğu 26 kişi araçlarının üzerlerine çıkarak hayatta kalırken itfaiye ve Sivil savunma ekipleri mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu. Jandarma ve polis ekipleri Kırklareli- Edirne karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Dere kenarında konaklarken taşkın sularında mahsur kalan 26 vatandaş itfaiye ve Sivil Savunma ekipleri tarafından bir saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı. İtfaiye erleri bellerine kadar sulara girdi, çocuk ve bebekleri kucaklarına alarak taşkın sularından kurtardı. Kurtarılan vatandaşlar olay yerinde hazır bekletilen ambulansta ilk kontrolleri yapıldıktan sonra Hastanelere götürüldüler. Saatlerdir araç içinde taşkın sularıyla mücadele eden kadınlar gözyaşlarını tutamadılar.

Taşkın sularından kurtarılan vatandaşlar, iki saattir suların içinde bekliyoruz. Bebekler ve çocuklar var. Çok korktuk. Kurtarılmayı bekleyen dana çok kişi var dediler.

Saatler süren çalışmanın ardından kurtarılan vatandaşlar sağlık kontrollerinin ardından şehir merkezindeki sosyal tesislere yerleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber