İzmir'deki askeri şantaj operasyonunda 20 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 14:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir Polisi tarafından, 11 ayrı ilde düzenlenen ve aralarında 9 muvazzaf askerin de bulunduğu suç örgütü şebekesine yönelik ikinci operasyonda gözaltına alınan 30 kadından 20'si tutuklandı.

Bayanları kullanarak yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ilk dalgasında 9'u muvazzaf asker, 27 kişi gözaltın alınmış, bunlardan, askerlerin de aralarında bulunduğu 20 kişi tutuklanmıştı.

İzmir Polisi tarafından 1,5 yıllık teknik ve fiziki takibin ardından 11 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen tehdit, şantaj ve insan ticareti operasyonunda, 9'u muvazzaf asker, 27 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin bazı askerler, zengin iş adamları ve bürokratları, gizlice kaydettikleri uygunsuz görüntüleriyle tehdit ettikleri ve para vermeye zorladıkları ileri sürülmüştü. Şebeke elemanlarının ayrıca, tehdit ve şantaj yoluyla bazı askeri bilgileri de ele geçirdikleri iddia edilmişti.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla bir kez daha harekete geçen polis, bu kez şebeke elemanları tarafından kullanıldıkları iddia edilen kadınları mercek altına aldı. Düzenlenen ikinci operasyonda gözaltına alınan 1 travesti ve 29 kadın adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 1 travesti ve 19 kadın, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 10 kadın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber