Türk halkı, Türkçe Olimpiyatları'nı bağrına bastı

Bu sene 10'uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nı Türk halkı bağrına bastı. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yaptığı araştırmada, Türk halkının yüzde 87'sinin olimpiyatların uluslararası arenada Türk dilinin değerini yükselttiğine inanırken, yüzde 88'i ise olimpiyatların amacına ulaştığını düşünüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden oluşan Ajans Sontana, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın halk nezdindeki yerini ortaya koyan bir araştırmaya imza attı. Erzurum'da 5'li Likert ölçeği esas alınarak uygulanan ankette Türkçe Olimpiyatları'nın güçlü ve zayıf yönleri ortaya çıkarıldı. Olimpiyatların güçlü yönleri olarak Türk dilinin değerini artırması, kültürel çeşitliliği içinde barındırması ve zengin bir alt yapısının olması ön plana çıkarken, zayıf yönler olarak ise tanıtım yetersizliği ve kampanyanın yerel bazda olması sıralandı.

Anketin sonuç kısmında, 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatların yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırdığının üzerinde durulurken, Türk halkının ise olimpiyatları benimsediği ortaya konuluyor. Ankete katılan vatandaşların yüzde 88'i olimpiyatların amacına ulaştığını düşünürken, yüzde 81'i ise kültürel çeşitliliği yansıttığına inanıyor. Ankete göre olimpiyatlar milli duyguları da ön plana çıkarıyor. Buna göre yüzde 81'lik bir kısım olumlu bir tutum takınırken, yüzde 10'luk bir kısım bu konuda kararsız, 9'luk dilim ise bu olguya katılmıyor.

"TANITIM YETERSİZ"

Ankete göre olimpiyatların en zayıf yönü ise tanıtım yetersizliği. Araştırmaya katılan yüzde 51'lik kısmı tanıtım yetersizliği olduğunu belirtiyor. Yüzde 17'lik kısım kararsız kalırken, 27'lik kesim ise bu olguya katılmıyor. Ankette Türk milletinin göğsünü kabartan kısım ise Türk dilinin değeri noktasında ortaya çıkıyor. Ankete katılanlara yöneltilen ?Türkçe Olimpiyatları uluslar arası arenada Türk dilinin değerini yükseltmektedir' şeklindeki yargıya vatandaşlar, yüzde 64 oranında ?kesinlikle katılıyorum' derken, yüzde 23 ise ?katılıyorum' cevabını veriyor. Buna göre yüzde 87'lik kesim olimpiyatların Türk dilinin değerini yükselttiğini ortaya koyuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber