'Doğu Akdeniz Yat Rallisi, Taşucu'na renk kattı'

Uluslararası 23'üncü Doğu Akdeniz Yat Rallisi'ne (Eastern MediterraneanYacht Rally-EMYR) katılan 12 ülkeden 37 yat, Mersin'in Silifke İlçesi Taşucu Beldesi Limanına demir attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye ve Doğu Akdeniz kıyılarının tanıtımını yapmak amacıyla Türkiye'deki marinalar tarafından ortaklaşa düzenlenen yat rallisine katılan 11 Ülkeye ait 37 yat, Taşucu Limanında Belediye Liman görevlileri tarafından çiçeklerle karşılandılar.

Limana demirleyen 37 yattaki 100 ?e yakın deniz tutkununun büyük bölümü Taşucu' na ilk kez geldiler. 2 gün boyunca Taşucu' nun tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

İlk kez 1990 yılında düzenlenen ve bugüne kadar aralıksız devam eden Doğu Akdeniz Yat Rallisi'nin bu yılki Bin 641 deniz mili olan rotasının ilk etabı Türkiye, ikinci etabı ise Doğu Akdeniz kıyılarını kapsıyor. Ralliye katılan yatlar Taşucu Limanından demir alarak, Girne Limanına doğru yola çıktılar.

Yat Rallisi grup Başkanı Hasan Kaçmaz " Bozyazı' dan Taşucu'na kadar olan bölümde havanın rüzgarlı olması nedeniyle zor bir seyir gerçekleştirdiklerini, ancak gelen yatçıların Taşucu'nda çok güzel karşılandıklarını kaydetti.

Taşucu' nu yat turizmine kazandırmak ve tanıtmak için çaba sarf ettiklerini, en son 1996 yılında Yat Rallisi kapsamında Taşucu' na geldiklerini ifade eden Kaçmaz, ? Yıllar sonra Taşucu' na yeni yapılan yat limanında konaklamaktan son derece mutluyuz. Bizlere ev sahipliği yapan Taşucu Belediye Başkanımız Yaşar Açıkbaş' a ve ekibine çok teşekkür ederim." dedi.

100'e yakın yatçının Taşucu' nda olmasının gelecek dönemlere ait önemli bir referans olacağını vurgulayan Taşucu Belde Belediyesi Başkanı Yaşar Açıkbaş, "Yeşil ile mavi'nin buluştuğu harika bir güzelliğe sahip olan beldemizin, bu farkı turizm sektörü için ileriki yıllarda da konaklama ve tatil için tercih etmelerini sağlayabilir." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu nedenle Taşucu Liman personelimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber konuklarımızın memnuniyeti sağlamak için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Taşucu Limanımızda 2 gün konaklayan misafirlerimizin teknelerinin limana yanaşmasında desteklerini esirgemeyen balıkçılarımıza, tur yatçılarımıza ve özel yatçılarımıza göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber