Zonguldak'ta zemin hareketleri ele alındı

Zonguldak Kent Konseyi tarafından Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda "Zonguldak'ta Zemin Hareketleri" konulu toplantı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, CHP Zonguldak Milletvekili Ali ihsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Afet Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP Merkez İlçe Bakanı Tarık Coşkun, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşması yapan Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, "Yaşadığımız kentin sorunlarına sahip çıkarak sorunlara çözüm aramak istiyoruz. Bunu yaparken bazen 'sizin başka işiniz yok mu?' gibi tepkilerle karşılaşsak da bunlara aldırmadan Zonguldak için artı değer oluşturmaya devam ediyoruz." dedi.

ÖĞRETİM ÜYESİNDEN ÇAĞRI

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kutoğlu ise başından beri kentin zeminindeki tasman ve boşluklar konusunda yetkili mercileri uyardıklarını hatırlattı. Kendileri hakkında bazı kişilerce hedef alındıklarını belirten Doç. Dr. Kutoğlu, "Biz bu çalışmayı yaparken arkamızdan eleştirenlerin olduğunu duyuyoruz. Biz bir üniversiteyiz, bizi ilgilendiren tek konu kamunun can ve mal güvenliğidir. Biz bu çalışmaları bu amaçla yapıyoruz. Bizim kulağımıza kırıcı bazı şeyler geliyor. Bizim bilgimizden şüphe eden, bizim bilgi birikimimizden şüphe eden birisi varsa burası açık bir platformdur, burada bunları sorgulayabilirler. Bunu bugün sorgulamıyorlarsa lütfen bundan sonrada konuşmasınlar." şeklinde konuştu.

Vatandaşlara yeni inşaat konusunda bazı bilgiler veren Kutoğlu, şunları söyledi: "Eğer sözünü ettiğimiz problemli bölgelerde bulunuyorsanız ve yakınınızda yeni bir inşaat başladıysa lütfen yetkililerden binanınızın ön bir değerlendirmesini isteyin. Aksi takdirde binanızda bu çatlakların daha önce oluştuğu iddia edilebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber