Simav'da kestane balı teşvik edilecek

Her derde deva ?Kestane Balı?nın Kütahya'da yaygınlaştırılması için Simav'da toplantı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün önderliğinde Simav Orman İşletme Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda ilçede kestane balı üretmek isteyen arıcılara her türlü kolaylığın gösterileceği bildirildi.

Toplantıya başkanlık eden Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, il genelindeki 6 bal ormanından ikisinin Simav'da kurulduğunu ve burada arıcılara ?Kestane Balı? üretimi için her türlü kolaylığın sağlandığını söyledi.

Arıların bal ormanlarından yararlanabilmesi için Bal Orman alanlarına 338 bin çeşitli ağaç dikildiğine vurgu yapan Eryiğit, ? Kestane Balının Simav'da üretilmesini, bu alanda Simav'ın marka olmasını istiyoruz. Kestanenin vatanı olan Simav'da her derdin devası kestane balı üretiminin yaygınlaştırılması için bölge müdürlüğü olarak arıcılarının yanındayım. Orman alanlarının korunmasında arıcılardan zarar yerine çeşitli yararlar sağlıyoruz? dedi.

Toplantıda söz alan Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Kestane dal kanseri ve mavi küf hastalığı ile mücadele edilmediği takdirde Simav'da kendiliğinden yetişen kestane ağaçlarının kuruyacağı iddiasında bulundu ve yetkilileri bu hastalıklarla mücadele etmeye davet etti.

Daha sonra söz alan Kütahya Arıcılar Birliği Başkanı Halit Balta bölgede arıcılara destek olmayı sürdüren Orman Bölge Müdürü Eryılmaz ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Balta, ? Bal üretmek isteyen herkesin öncelikle arıyı tanıması sonra da arıcılık yönetmeliğinin sunduğu haklarını bilmesi gerekmektedir. Simav'da kestane balı üretilmesi için bölgenin çok iyi incelenmesi, kestane ağaçlarının sağlık durumu ve etrafındaki diğer ağaç ve bitkilerin mercek altına alınması gerekiyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber