28 Şubat'ta 5. dalga: 6 asker tutuklandı, 4 asker serbest

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında mahkemeye çıkarılan 6 asker tutuklanırken 4 asker ise serbest bırakıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen zanlılardan önce, balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Korgeneraller Vural Avar, M. Yavuz Yalçın'ın tutuklandığı haberi geldi. MHP'den milletvekili seçilen ve ifade için çağrılan emekli Korgeneral Engin Alan ile emekli Korgeneral Kamuran Orhun ve emekli Albay Hakan Cemal Pelit ise serbest bırakıldı. Sabah saatlerinde ise emekli Orgeneraller İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi için tutuklanma kararı çıktı. Teoman Koman ise ağır sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı. Koman Adliye'nin personel girişi kapısından çıktı. Yürümekte zorlandığı gözüken Koman kendisine tahsis edilmiş otomobille Adliye'den ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Tutuklanan Orgeneraller İlhan kılıç, Hikmet köksal ve Ahmet çörekçi ise sağlık kontrolü önce Gazi Mustafa Kemal Hastanesi'ne ardından Sincan Cezaevine götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber